Πιερρακάκης: Κηρύσσουμε από σήμερα έναν «ψηφιακό ανένδοτο»

Πιερρακάκης: Κηρύσσουμε από σήμερα έναν «ψηφιακό ανένδοτο»

Ομιλία Υπουργού Επικρατείας για την Ψηφιακή Διακυβέρνηση κατά την Τελετή Παράδοσης – Παραλαβής

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας τού, ο υπουργός Επικρατείας για την Ψηφιακή Διακυβέρνηση Κυριάκου Πιερρακάκη στην Τελετή Παράδοσης/Παραλαβής αρχικά ευχαρίστησε τον απερχόμενο υπουργό Νίκο Παππά και ξεκίνησε την ομιλία του αναφέροντας: «Θα ήθελα να ξεκινήσω ευχαριστώντας τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με την εμπιστοσύνη που μου δείχνει με την ανάθεση των καθηκόντων του Υπουργού Επικρατείας, αρμόδιου για την Ψηφιακή Διακυβέρνηση. Γνωρίζω καλά ότι ο ψηφιακός μετασχηματισμός του κράτους αποτελεί βασική προτεραιότητα τόσο της νέας κυβέρνησης όσο και του νέου Πρωθυπουργου προσωπικά. Στοίχημα το οποίο αντανακλάται στην ίδρυση αυτού του νέου Υπουργείου – καθώς το υπουργείο το οποίο θα κληθούμε να διοικήσουμε δεν είναι ίδιο με το Υπουργείο το οποίο σήμερα παραλαμβάνουμε.»

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τον Πρωθυπουργό για τον ορισμό του Γιώργου Γεωργαντά και του Γρηγόρη Ζαριφόπουλου ως Υφυπουργών Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Θεωρώ πως έχουμε τις προϋποθέσεις να δημιουργήσουμε μια καλή «χημεία ομάδας» και να κινηθούμε με ταχύτητα και αποφασιστικότητα μπροστά. Το μεγάλο ζητούμενο είναι να κάνουμε τη ζωή των πολιτών πιο εύκολη –και αυτό θα το πετύχουμε. Πιστεύουμε ακράδαντα, και αυτό είναι βασική πολιτική της νέας κυβέρνησης, ότι η χώρα μπορεί και πρέπει να γίνει πολύ πιο λειτουργική και η ζωή όλων μας πιο εύκολη. Η ψηφιακή πολιτική οφείλει να μετατραπεί σε μια πολιτική απλοποίησης των διαδικασιών σε κάθε αλληλεπίδραση του πολίτη με το κράτος.»

Αναφερόμενος στη γραφειοκρατία, είπε: «Για το λόγο αυτό, κηρύσσουμε από σήμερα έναν «ψηφιακό ανένδοτο». Έτσι επιλέγουμε να ονομάσουμε τον πόλεμο στη γραφειοκρατία που όχι μόνο ταλαιπωρεί καθημερινά τους πολίτες και τα στελέχη του δημοσίου, αλλά κρατάει δέσμια τη χώρα σε όλους τους τομείς. Είναι υπόθεση εθνικής ενότητας απέναντι στα προβλήματά μας. Διοίκηση και διοικούμενοι. Νέοι και μεγαλύτεροι ηλικιακά συμπολίτες μας. Το σύνολο των τομέων παραγωγής. Είμαστε όλοι μαζί απέναντι στον κοινό αντίπαλο και δέσμευσή μας είναι να πάει η Ελλάδα μπροστά χωρίς να αφήσουμε κανέναν Έλληνα πίσω.»