Χατζηδάκης: ΔΕΗ, αποκρατικοποιήσεις και ενεργειακά projects οι προτεραιότητες

Χατζηδάκης: ΔΕΗ, αποκρατικοποιήσεις και ενεργειακά projects οι προτεραιότητες

Τους στόχους του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανέπτυξε ο νέος υπουργός

«Η μεγάλη μας έγνοια είναι η ΔΕΗ» τόνισε ο νέος υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης-παραλαβής από τον Γιώργο Σταθάκη και συμπλήρωσε ότι «σκοπεύουμε να εργαστούμε για ένα σχέδιο διάσωσης της εταιρίας».

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη, το σχέδιο θα δώσει βιωσιμότητα και νέα προοπτική στη δημόσια εταιρία. Ο ίδιος αναφέρθηκε στις υπόλοιπες προτεραιότητες του χαρτοφυλακίου του, που είναι οι ηλεκτρικές διασυνδέσεις των νησιών, οι εκκρεμότητες με τις αποκρατικοποιήσεις των ΔΕΠΑ και των Ελληνικών Πετρελαίων, η προώθηση των διεθνών project σε αγωγούς και υποδομές φυσικού αερίου, καθώς και η επιτάχυνση των διαδικασιών για την έρευνα και εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων σε νέα οικόπεδα.

Αναφερόμενος στον τομέα του Περιβάλλοντος, είπε ότι θα δοθεί έμφαση στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, αλλά και στην εξοικονόμηση ενέργειας, ενώ ανήγγειλε την προώθηση σύγχρονης και φιλικής προς το περιβάλλον χωροταξικής πολιτικής. Εφερε επίσης ως παράδειγμα την ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων με έμφαση στα ΣΔΙΤ, ενώ για το Κτηματολόγιο υπογράμμισε ότι «θέλουμε να πατήσουμε γκάζι, καθώς αποτελεί εθνική ντροπή το να μην διαθέτουμε Κτηματολόγιο».