Χρυσοχοΐδης: Θα εργαστούμε για να αποκαταστήσουμε το αίσθημα ασφάλειας

Χρυσοχοΐδης: Θα εργαστούμε για να αποκαταστήσουμε το αίσθημα ασφάλειας

Η τελετή παράδοσης-παραλαβής του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

«Μεγάλη τιμή, αλλά και ευθύνη» χαρακτήρισε την ανάληψη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ο νέος υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής από την Όλγα Γεροβασίλη.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης, ο οποίος αναλαμβάνει και πάλι το υπουργείο μετά από 16 χρόνια, έδωσε στις δηλώσεις έμφαση στην αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, των οικογενειών και της περιουσίας τους. «Είμαστε εδώ, για να συνεχίσουμε την προσπάθεια να ενισχύσουμε το αίσθημα ασφάλειας στον πολίτη. Θα το υπηρετήσουμε αποφασιστικά... Στόχος μας είναι να εργαστούμε, για να μειώσουμε το έγκλημα» είπε.

Ο νέος υπουργός απευθύνθηκε και στους αστυνομικούς, λέγοντας ότι στόχος είναι η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πολιτών στην Αστυνομία, λέγοντας «να είμαστε υπερήφανοι, που υπηρετούμε αυτό το λειτούργημα... Να κερδίσουμε την εκτίμηση των Ελλήνων πολιτών».

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε και στην τραγωδία στο Μάτι, λέγοντας ότι «το Μάτι μας πληγώνει... Έχει πληγώσει το αίσθημα των Ελλήνων». Πρόσθεσε ότι τέτοια τραγωδία δεν πρέπει να επαναληφθεί, δίνοντας ιδιαίτερο βάρος στον σχεδιασμό και την πρόληψη, τονίζοντας παράλληλα, ότι δεν πρέπει ποτέ να υπάρχει εφησυχασμός, αλλά να βρίσκονται όλοι σε επαγρύπνηση.

Τέλος, αναφέρθηκε στην συγχώνευση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, σημειώνοντας ότι σε όλες τις χώρες του ευρωπαϊκού νότου, το μεταναστευτικό ζήτημα υπάγεται στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.