ΚΚΕ με… «άρωμα γυναίκας» στην Αττική

ΚΚΕ με… «άρωμα γυναίκας» στην Αττική

Τρεις από τους πέντε βουλευτές που εξέλεξε το κόμμα, είναι γένους θηλυκού

Οι γυναίκες στα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ πρωταγωνίστησαν στη μάχη του σταυρού στην Αττική, καθώς από τις πέντε έδρες που κατέλαβε το κόμμα στο λεκανοπέδιο, τις τρεις τις κέρδισαν γυναίκες.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα μάλιστα, έχασε την τελευταία στιγμή μία έδρα στην Α΄ Πειραιά, την οποία εξέλεξε σε άλλη Περιφέρεια εκτός λεκανοπεδίου, στερώντας την ευκαιρία σε μία ακόμη γυναίκα, την δημοσιογράφο Σεμίνα Διγενή, να εκπροσωπήσει το ΚΚΕ στη Βουλή.

Ειδικότερα, στο κέντρο της Αθήνας η Λιάνα Κανέλλη επανεξελέγη με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, με διαφορά από τον δεύτερο Νίκο Σοφιανό. Στην Β΄ Περιφέρεια Πειραιά επανεξελέγη η Διαμάντω Μανωλάκου και με διαφορά από τον Νίκο Αμπατιέλο και τον Στέλιο Μπενετάτο.

Στην Ανατολική Αττική εξελέγη η προερχόμενη από την Β΄ Θεσσαλονίκης στις προηγούμενες εκλογές, ηθοποιός Ελένη Γερασιμίδου, η οποία έφησε εκτός Βουλής τον εκλεγμένο στην Περιφέρεια αυτή το 2015, Ιωάννη Γκιόκα.

Οι δύο άνδρες που εξέλεξε στην Αττική το ΚΚΕ, είναι ο Αθανάσιος Παφίλης στον Βόρειο Τομέα της Αθήνας και ο Χρήστος Κατσώτης στον Νότιο Τομέα της Αθήνας.