Στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ο Αλέξης Τσίπρας

Στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ο Αλέξης Τσίπρας

Στο επίκεντρο η επιλογή των προσώπων που θα τεθούν επικεφαλής των ευρωπαϊκών θεσμών

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θα βρεθεί απόψε στην έκτακτη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στις Βρυξέλλες, με αντικείμενο την ανάδειξη των επικεφαλής των Ευρωπαϊκών Θεσμών.

Να θυμίσουμε ότι το Κοινοβούλιο θα εκλέξει τον νέο του πρόεδρο στις 3 Ιουλίου, κατά την πρώτη του ολομέλεια στη νέα κοινοβουλευτική περίοδο. Η Σύνοδος συγκαλείται σε συνέχεια της αδυναμίας των ηγετών των κρατών-μελών της ΕΕ να καταλήξουν σε κοινά αποδεκτές υποψηφιότητες κατά την τακτική Σύνοδο της περασμένης εβδομάδας.

Ο Πρωθυπουργός, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, θα συνομιλήσει με Ευρωπαίους ηγέτες -μεταξύ άλλων- για τις διάφορες επιλογές που υπάρχουν σε σχέση με τα μέτρα που αποφάσισε το Συμβούλιο κατά της Τουρκίας για τη δραστηριότητά της στην κυπριακή ΑΟΖ καθώς και για τις εξελίξεις στην Αλβανία.

Επιπλέον αναμένεται να τονίσει για ακόμη μία φορά τη στήριξή του στον υποψήφιο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, Φρανς Τίμμερμανς για τη θέση του Πρόεδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Στην περίπτωση που δεν επιτευχθεί απόψε συμφωνία οι εργασίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου θα συνεχιστούν αύριο, Δευτέρα, με πρωινό γεύμα.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, το σημερινό πρόγραμμα, με βάση την ώρα Βελγίου, έχει ως εξής:

17:30 Αφίξεις Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο

18:00 Έναρξη της έκτακτης Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου