Πετρόπουλος: Η ΝΔ ετοιμάζεται να κάνει το μεγάλο ριφιφί στο ασφαλιστικό σύστημα

Πετρόπουλος: Η ΝΔ ετοιμάζεται να κάνει το μεγάλο ριφιφί στο ασφαλιστικό σύστημα

«Μειώνοντας έσοδα από την κύρια σύνταξη πάνω από όλα, αλλά και από την επικουρική οριστικά»

«Η ΝΔ ετοιμάζεται να κάνει το μεγάλο ριφιφί στο ασφαλιστικό σύστημα, μειώνοντας έσοδα από την κύρια σύνταξη πάνω από όλα, αλλά και από την επικουρική οριστικά», υποστήριξε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Realfm 97,8».

Σχετικά με τα ενημερωτικά σημειώματα, ο κ. Πετρόπουλος είπε ότι τα εκκαθαριστικά «δεν είναι ζήτημα δικής μας ιδιοτροπίας που δεν αποστέλλονται. Καθένας ξέρει τι χρήματα πήρε, περισσότερα ή λιγότερα. Δεν μπορούμε να γελάσουμε κανέναν». Σύμφωνα με τον υφυπουργό, η καθυστέρηση αποστολής τους είναι απολύτως τεχνικό θέμα, καθώς η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ) είναι επιφορτισμένη με πάρα πολλά θέματα που πρέπει να διευθετήσει, με ελάχιστο προσωπικό και περιορισμένα τεχνικά μέσα.

Αναφορικά με τις εκκρεμείς συντάξεις, ο κ. Πετρόπουλος απάντησε ότι αυτές βρίσκονται σε μία εξέλιξη θετικότερης αντιμετώπισης και ταχύτερης έκδοσης. «Αν δείτε συγκριτικά στοιχεία ως προς το χρόνο έκδοσης για τις επικουρικές σε σχέση με το παρελθόν, δίνονται πιο γρήγορα τώρα», σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης.