Κώστας Καραμανλής: Εμείς μια φανέλα φοράμε, την φανέλα της Ελλάδας

Κώστας Καραμανλής: Εμείς μια φανέλα φοράμε, την φανέλα της Ελλάδας

Προσκλητήριο συστράτευσης και ενότητας απηύθυνε ο πρώην πρωθυπουργός 

Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής απηύθυνε προσκλητήριο συστράτευσης και ενότητας στην πρώτη του ομιλία σε κομματική εκδήλωση μετά από δέκα χρόνια, το βράδυ της Τετάρτης στη Θεσσαλονίκη.

«Εμείς μια φανέλα φοράμε. Την φανέλα της Ελλάδας. Τα συμφέροντα της Ελλάδας υπερασπιζόμαστε. Τελεία και παύλα...» είπε ο κ. Καραμανλής προσθέτοντας, στο κλείσιμο της ομιλίας του, «σας καλώ όλους σε αυτό προσκλητήριο να σταθούμε στο πλευρό του Κυριάκου. Σας καλώ να βρεθούμε στην πρώτη γραμμή για την Ελλάδα και τα παιδιά μας».

Ο πρώην πρωθυπουργός, ο οποίος αποθεώθηκε από τους παριστάμενους στην εκδήλωση στο Βελλίδειο για την παρουσίαση των ψηφοδελτίων της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη,τόνισε ότι «η ΝΔ λειτουργεί με μοναδικό γνώμονα το κοινωνικό και εθνικό συμφέρον. Υπάρχει για να υπηρετεί τους πολίτες».

«Είμαι βέβαιος ότι όλες και όλοι θα δώσουμε τον καλύτερο επιθυμητό αποτέλεσμα. Αισθανόμαστε τιμή και περηφάνια που εκπροσωπούμε την παράταξή μας στον αγώνα αυτό».

Επεσήμανε ακόμα: «Δεν είμαστε αλάνθαστοι ούτε τέλειοι. Και λάθη κάναμε και αδυναμίες έχουμε. Στις αξίες μας όμως μείναμε σταθεροί. Πιστεύουμε και υπηρετούμε τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας. Ξέρουμε ότι η Ευρώπη έχει αδυναμίες και απέχει πολύ από το όραμα των ιδρυτών της. Ξέρουμε όμως ότι ευρωπαϊκή οικογένεια ο μοναδικός χώρος για την ασφάλεια και την πρόοδο της χώρας.

Παραμείναμε άγρυπνοι φρουροί της ευρωπαϊκής μας ταυτότητας. Πρέπει να κάνουμε την Ευρώπη πιο αλληλέγγυα. Αλλά να μην βγάλουμε μόνοι μας τα μάτια μας.

Το 2015 η ΝΔ κράτησε την Ελλάδα στην Ευρώπη. Μετά το πρώτο εξάμηνο και την κυβερνητική πλειοψηφία σε αποσύνθεση. Κρατήσαμε την Ελλάδα σε ευρωπαϊκή τροχιά. Αυτό ήταν το εθνικό μας καθήκον».

Όσον αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών σημείωσε «λυπάμαι που δεν αξιοποιήθηκε το κεκτημένο του Βουκουρεστίου που το πετύχαμε με βαρύ κόστος».

Ζούμε σε μία περίοδο που η ευρύτερη γειτονιά μας χαρακτηρίζονται από αστάθεια. Ζούμε σε μια φάση που οι Έλληνες έχουν υποφέρει πολύ.

Η χώρα χρειάζεται επειγόντως πολιτική σταθερότητας αίσθημα ασφάλειας και ορίζοντα 4ετίας. Ευκαιρίες για όλους και τους νέους. Οι Έλληνες έχουν ανάγκη να ανορθώσουν την αυτοεκτίμησή τους. Για να γίνουν αυτά υπάρχει σαφή προϋπόθεση. Ισχυρή κυβέρνηση με ξεκάθαρο πρόγραμμα και ορίζοντα 4ετιας. Μόνο εμείς μπορούμε να το κάνουμε. Μία κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Η εκδήλωση, που διοργανώθηκε από τη Διοικούσα Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας Θεσσαλονίκης, ξεκίνησε με ένα βίντεο που περιελάμβανε δηλώσεις του ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Καραμανλή για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα και την ένταξή της χώρας στην ΕΟΚ αλλά και αποσπάσματα από ομιλίες και σημαντικές δημόσιες παρεμβάσεις από τους πρώην προέδρους του κόμματος.