Μητσοτάκης: Με τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ φτάσαμε πολύ κοντά στην απόλυτη καταστροφή

Μητσοτάκης: Με τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ φτάσαμε πολύ κοντά στην απόλυτη καταστροφή

O πρόεδρος της ΝΔ καλεσμένος του Γρηγόρη Αρναούτογλου στον ΑΝΤ1

Στην τηλεοπτική εκπομπή The 2Night Show του ΑΝΤ1 και καλεσμένος του Γρηγόρη Αρναούτογλου, φιλοξενήθηκε απόψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε μία διαφορετική -από τις καθιερωμένες- συνέντευξη σε πιο χαλαρό κλίμα.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ξεκίνησε τη συνέντευξή του αποκαλύπτοντας μάλιστα ότι στο κινητό του έχει για ήχο κλήσης το «paradise city» των Guns'n'Roses, σχολιάζοντας τη μουσική εισαγωγή της τηλεοπτικής εκπομπής πριν την έναρξη της συζήτησης με τον παρουσιαστή της.

Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε αρχικά για την απαξίωση του πολιτικού κόσμου λέγοντας ότι «τις τύχες μας τις διαμορφώνουμε εμείς για αυτό και κάνω έκκληση στον κόσμο να ψηφίσει και να συνδιαμορφώσουμε το μέλλον του. Ο κόσμος πέρασε πολλά, άκουσε πολλά ψέμματα και εν μέρει, είναι δικαιολογημένη η απογοήτευσή τους. Νιώθω μία ευθύνη να ανακτήσουμε το κύρος της πολιτικής. Να ξέρουν οι νέοι μας, ότι η χώρα έχει μακροχρόνια προοπτική.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στα πρώτα του επαγγελματικά βήματα αλλά και στο πώς ενεπλάκη με την πολιτική.

«Στην Αμερική δούλεψα σε τράπεζα και σε μία μεγάλη εταιρεία συμβούλων μέχρι να επιστρέψω στη χώρα και να εργαστώ για νεοφυείς επιχειρήσεις επί μία επταετία.

Σκέφτηκα να κάνω ένα τατουάζ αλλά σε άλλες παλαιότερες εποχές. Στο γιο μου είπα σκέψου το καλά αν θες να το έχεις και μετά από τριάντα χρόνια.

Θα ήθελα να έχω τους γονείς μου δίπλα και νιώθω την παρουσία τους.  Ο πατέρας μου ποτέ δεν μου είπε να ασχοληθώ ή όχι με την πολιτική. Παρότι σπούδασα πολιτικές επιστήμες και είχα ενδιαφέρον για τα κοινά, αρχικά δεν ήθελα να εμπλακώ. Κάποια στιγμή σκέφτηκα ότι έχω το πλεονέκτημα του ονόματος ως διαβατήριο αναγνωρισιμότητας στο ξεκίνημα και ότι πρέπει να ασχοληθώ για τη βελτίωση όσων συμβαίνουν γύρω μας.

Είναι φορές που έχω ανεβάσει τόνους στη Βουλή και ομολογώ ότι δεν θέλω να βλέπει ο κόσμος πολιτικούς να τσακώνονται ή να έρχονται σε αντιπαράθεση. Για αυτό προτίμησα να μιλήσω στον κόσμο για το πρόγραμμα και το σχέδιό μας».

Σε ερώτηση αν θα μπορούσε να κάνει «παρέα» με τον Αλέξη Τσίπρα, ο πρόεδρος της ΝΔ απάντησε:

«Είναι μία υποθετική ερώτηση, δεν μπορώ να τον δω έξω από το πλαίσιο που τον γνωρίζω».

Σχολιάζοντας το ζήτημα της «γρουσουζιάς» γύρω από το όνομα Μητσοτάκης και τη διαχείρισή του, ισχυρίστηκε ότι είναι πολύ πιο δύσκολο τώρα για τα δικά του παιδιά να διαχειριστούν αυτά που γράφονται για το πρόσωπό του στα social media.

«Ο πατέρας μου ήταν ένας εξαιρετικός πατέρας παρά την ηλικιακή απόσταση που μας χώριζε. Δεν πέρασα όσο χρόνο μαζί του ήθελα, και αυτό ήταν ένα παράπονό μου. Ξέρω σε όλα τα ζητήματα τι απάντηση θα μου έδινε. Η μητέρα μου είχε φοβερή προσωπικότητα, είχε καταπληκτικό πολιτικό αισθητήριο και άποψη, ήταν ένας πολύ δυνατός άνθρωπος. Έβαλε πρώτη στο δημόσιο διάλογο το ζήτημα της αναπηρίας, το ζήτημα του καρκίνου. Είχε όραμα να φτιάξει ένα μεγάλο κέντρο αποκατάστασης.

Πρέπει να αλλάξουμε μυαλά και νοοτροπία για να αντιμετωπίσουμε τους ανθρώπους με αναπηρία, όπως τους αξίζει. Η ελληνική κοινωνία έχει μία κρυμμένη ευαισθησία, την οποία πρέπει να βγάλει προς τα έξω».

Σε ερώτηση αν τελικά μπορεί να αλλάξει κάτι ή αν όλα είναι προδιαγεγραμμένα από το εξωτερικό είναι αληθινή, απάντησε:

«Μπορούμε να γίνουμε κυρίαρχοι της τύχης μας. Αλλάζουν τα πράγματα στην ελληνική κοινωνία. Αν καταφέρουμε να έχουμε ισχυρή εντολή, θα είναι ένδειξη ωριμότητας. Υποσχόμενοι σκληρή δουλειά, αξίες, συγκεκριμένο πρόγραμμα και επαναφορά σε μία κανονικότητα. Εκλεγόμαστε για να λύσουμε προβλήματα. Είναι άδικο ότι δεν μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα».

Απομυθοποιήθηκε το ηθικό πλεονέκτημα της δήθεν αριστεράς

«Η πολιτική της εξόντωσης της μεσαίας τάξης που εφάρμοσε ο κ. Τσακαλώτος, ήταν ταξική πολιτική. Μεροληπτούσε ο ΣΥΡΙΖΑ εις βάρος όλης της κοινωνίας.

Αν δεν είχαμε περάσει από αυτή τη διάψευση των ηθικών αξιών, από την απομυθοποίηση του ηθικού πλεονεκτήματος της δήθεν αριστεράς, είναι ένα κέρδος. Φτάσαμε πολύ κοντά στην απόλυτη καταστροφή».

Ο Μητσοτάκης στην καθημερινότητά του

Σχετικά με τα χόμπι του, τόνισε ότι παίζει μπάσκετ και ποδόσφαιρο κατά καιρούς αλλά και το τένις. Επίσης του αρέσει το περπάτημα και το κολύμπι. Τσιγάρο όμως, ποτέ!

«Όταν είμαι στενοχωρημένος θέλω να κάνω μία έντονη φυσική άσκηση, π.χ. να πάω για τρέξιμο», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Για τη σύζυγό του Μαρέβα και τη σχέση τους ανέφερε: «Βρεθήκαμε σε μία δύσκολη συγκυρία με πιέσεις που δεν μπορούσαμε να διαχειριστούμε τον πρώτο καιρό της πολιτικής μου σταδιοδρομίας, βάλαμε τα παιδιά μας σε πρώτη μοίρα και θεωρώ ότι αξίζει τον κόπο κανείς να προσπαθεί να σώσει το γάμο του. Επίσης χρειάζεται θάρρος να είναι κανείς αυτοκριτικός».