Χατζηδάκης: Αυτές τις δυσκολίες θα βρει μπροστά της η κυβέρνηση της ΝΔ

Χατζηδάκης: Αυτές τις δυσκολίες θα βρει μπροστά της η κυβέρνηση της ΝΔ

Στις τράπεζες και την ΔΕΗ εστιάζει ο αντιπρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Υπέρ του μείγματος πολιτικής που πέτυχε σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, τάσσεται ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης, σε συνέντευξη στην εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής».

«Η χώρα δεν θα πάει μπροστά με σημειωτόν. Η χώρα μας θα προχωρήσει μόνο εάν υιοθετήσει αυτά που έχουν πετύχει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Οι μεταρρυθμίσεις στις οποίες εστιάζει η Νέα Δημοκρατία έχουν ως στόχο τη δημιουργία πολλών, ποιοτικών θέσεων εργασίας», δηλώνει. Σημειώνει ότι τέτοιου είδους πολιτική «βοηθά πρώτα από όλα τους αδύναμους, γιατί βοηθά τους ανέργους», παρά το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «παρουσιάζει τη ΝΔ ως κοινωνικό μπαμπούλα».

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ σημειώνει ακόμη, ότι «μια μεγάλη νίκη της ΝΔ σημαίνει μια πραγματικά νέα εποχή για την Ελλάδα», καθώς «η εκλογή της ΝΔ θα δώσει ώθηση στην οικονομία», ωστόσο αναγνωρίζει ότι θα υπάρξουν δυσκολίες. «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα έχουμε μπροστά μας δυσκολίες. Οι τράπεζες είναι βρύσες χωρίς νερό. Η ΔΕΗ είναι στα πρόθυρα χρεοκοπίας. Και, φυσικά, παρακολουθούμε στενά όλες τις δημοσιονομικές εξελίξεις», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με την υπόθεση Novartis, ο κ. Χατζηδάκης σχολιάζει: «Οι μηνύσεις των κατηγορηθέντων εξετάζονται ή θα εξεταστούν από τη Δικαιοσύνη. Αυτές, λοιπόν, θα πάρουν τον δρόμο τους στο πλαίσιο ενός κράτους δικαίου».

Παρακαλούμε περιμένετε ...