Οι υποψήφιοι στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ

Οι υποψήφιοι στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ

Ποιοι αποτελούν τους εκλεκτούς του Κυριάκου Μητσοτάκη

Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ ανακοινώθηκε πριν από λίγο, με τον πρώην πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας Παναγιώτη Πικραμμένο να βρίσκεται επικεφαλής και τον ηθοποιό Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη να καταλαμβάνει την 12η τιμητική θέση.

Στη 2η θέση του ψηφοδελτίου βρίσκεται η πρώην υπουργός Μαριέττα Γιαννάκου, στην 3η θέση ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Γιώργος Γεραπετρίτης, ο οποίος ήταν επικεφαλής των συμβούλων του κ. Μητσοτάκη στην κατάρτιση της πρότασης Συνταγματικής Αναθεώρησης της ΝΔ.

Στην 4η θέση βρίσκεται ο πολιτικός ερευνητής και αναλυτής, Διδάκτορας δημοσίων πολιτικών στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού και επικοινωνίας της ΝΔ, Τάκης Θεοδωρικάκος. Την 5η και 6η εκλόγιμη θέση καταλαμβάνουν ο Καθηγητής Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Χρήστος Ταραντίλης και ο πρόεδρος της Δράσης και Οικονομολόγος Θεόδωρος Σκυλακάκης αντίστοιχα.

Στις υπόλοιπες μη εκλόγιμες θέσεις, βρίσκονται η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Πνευμονολογικής Εταιρείας Μίνα Γκάγκα στην 7η θέση, η Καθηγήτρια Σύγχρονης Ιστορίας και Διεθνούς Πολιτικής στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και πρώην Γενική Διευθύντρια του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής, Κωνσταντίνα Μπότσιου, στην 8η θέση, ο διευθυντής του κέντρου Υγείας Αρεόπολης, Δρ. Ανάργυρος Μαριόλης, ο οποίος ανακηρύχθηκε καλύτερος οικογενειακός γιατρός της Ευρώπης για το 2019, στην 9η θέση.

Στην 10η θέση βρίσκεται η Βασιλική Λοΐζου, στέλεχος στη Δημόσια Διοίκηση και στην 11η θέση η Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου, επαγγελματίας στον κλάδο του τουρισμού και του πρωτογενούς τομέα.