Debate 2015: Όσα είχαν συμβεί στο τελευταίο πολιτικό debate 4 χρόνια πριν

Debate 2015: Όσα είχαν συμβεί στο τελευταίο πολιτικό debate 4 χρόνια πριν

Η μονομαχία Τσίπρα – Μεϊμαράκη που είχε κεντρίσει το ενδιαφέρον

Το φετινό debate των πολιτικών αρχηγών βρίσκεται στον αέρα, λόγω της έκτακτης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στις 30 Ιουνίου.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα βρίσκεται στις 30 Ιουνίου στην Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες για την ανάδειξη των νέων προσώπων που θα προΐστανται στους ευρωπαϊκούς θεσμούς, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της 1ης Ιουλίου, με αποτέλεσμα να μην προλάβει να γυρίσει στην Ελλάδα για το ντιμπέιτ.

Στις 14 Σεπτεμβρίου του 2015 ήταν η τελευταία φορά που παρακολούθησαν οι Έλληνες τηλεθεατές debate μεταξύ πολιτικών αρχηγών.

Ήταν μια εβδομάδα πριν από τις δεύτερες εθνικές εκλογές. Το 2015 είχαν γίνει δυο πολιτικές αναμετρήσεις μια ανάμεσα στους πολιτικούς αρχηγούς και μια ανάμεσα στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη και τον Αλέξη Τσίπρα.

Και η αλήθεια είναι πως το δεύτερο ήταν λίγο πιο ενδιαφέρον από το πρώτο. Οι τότε μονομάχοι είχαν το δικαίωμα να βγάζουν «κόκκινη κάρτα».

Όχι μεταφορικά, ωστόσο μπορούσαν να σηκώνουν το χέρι και να παρεμβαίνουν όποτε το έκριναν σκόπιμο.

Οι δυο πολιτικοί αρχηγοί μάλιστα εξάντλησαν το δικαίωμα αυτό από τα πρώτα δευτερόλεπτα της μονομαχίας.

Τι είχε συμβεί όμως τότε;

Οι ατάκες των πολιτικών αρχηγών που είχαν κλέψει την «παράσταση»

Λίγο πριν αρχίσει το ντιμπέιτ ο Αλέξης Τσίπρας είχε ένα μικρό «ατύχημα». Την ώρα που κατευθυνόταν να χαιρετήσει τον αντίπαλο του το σακάκι του πιάστηκε από κάπου με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να προχωρήσει και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης να περιμένει με το χέρι απλωμένο.

Το ανέκδοτο του πρωθυπουργού

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης είχε κατηγορήσει τον Αλέξη Τσίπρα πως έγιναν ομαδικές απολύσεις μόνο στον ιδιωτικό τομέα. Ο πρωθυπουργός τότε με το δικαίωμα της κόκκινης κάρτας είχε απαντήσει πως στη διακυβέρνησή του, είχαμε 186.000 νέες θέσεις εργασίες.

Μάλιστα είπε στον κ. Μεϊμαράκη πως του θυμίζει το ανέκδοτο με τον μεθυσμένο που ενώ έχει μεθύσει με τρία μπουκάλια ουίσκι και μετά πίνει ένα σφηνάκι, την επόμενη ημέρα ξυπνάει στο νοσοκομείο και λέει πως τον χάλασε αυτό το σφηνάκι.

Το ύψος του Τσίπρα και τα παράπονα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη για την σκηνοθεσία

Ένα από τα πιο αστεία γεγονότα της βραδιάς, ήταν το σκηνικό με το ύψος του πρωθυπουργού.

Ο τότε αρχηγός της ΝΔ, πήρε τον λόγο τονίζοντας πως για ώρα παρακολουθούσε ότι ο σκηνοθέτης έδειχνε τον Αλέξη Τσίπρας πιο ψηλό, ζητώντας μάλιστα να διορθωθεί, διερωτώμενος χαρακτηριστικά αν ψήλωσε ξαφνικά.

Μάλιστα όταν ο Αλέξης Τσίπρας πήρε ξανά τον λόγο εκείνος χαμήλωσε κάνοντας χιούμορ για το ύψος.

Η δίψα του Αλέξη Τσίπρα

Ένα από τα γεγονότα που δεν είχε μείνει ασχολίαστο στο Twitter ήταν το γεγονός πως ο Αλέξης Τσίπρας γέμιζε ξανά και ξανά το ποτήρι του με νερό.

Η κοινή διαπίστωση των πολιτικών αρχηγών

Μετά το τέλος του debate οι δυο πολιτικοί αρχηγοί συμφώνησαν πως ήταν μια ωραία μονομαχία και πως ο διάλογος ήταν πιο ωραίος και ζωντανός και πως βοήθησε τους πολίτες να ξεκαθαρίσουν το τοπίο.