Μακρόν σε Τσίπρα: Αν μου ζητήσεις φρεγάτες να έρθουν να περιπολούν την περιοχή θα το κάνω

Μακρόν σε Τσίπρα: Αν μου ζητήσεις φρεγάτες να έρθουν να περιπολούν την περιοχή θα το κάνω

«Πρέπει όλοι να το γνωρίζουν ότι αποφασίζουμε κυρώσεις και πρέπει αφού το αποφασίζουμε να το υλοποιήσουμε»

Όλα δείχνουν πως ο Γάλλος πρόεδρος Εμάνουελ Μακρόν τηρεί σκληρή στάση απέναντι στην Τουρκία και στην επιθετική πολιτική του Ερντογάν στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ιδιαίτερα ενδιαφέρον και ενδεικτικό της στάσης του είναι ο διάλογος που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα, μετά τη σύνοδο κορυφής και αφορούσε την πρόθεσή του να στείλει ακόμα και φρεγάτες στην ανατολική Μεσόγειο, για περιπολίες, αν χρειαστεί.

«Εγώ Αλέξη δεν έχω αντίρρηση. Ακόμα κι αν μου ζητήσεις φρεγάτες να έρθουν να περιπολούν την περιοχή θα το κάνω. Αλλά πρέπει όλοι να το γνωρίζουν ότι αποφασίζουμε κυρώσεις και πρέπει αφού το αποφασίζουμε να το υλοποιήσουμε» είπε ο Γάλλος Πρόεδρος στον Έλληνα πρωθυπουργό, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Αντώνη Αντζολέτου για τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός απάντησε επιμένοντας στην ανάγκη για επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία: «Αν δεν αποφασίζουμε κυρώσεις όταν παραβιάζεται η κυριαρχία ενός κράτους μέλους μας, δηλαδή η Ευρωπαϊκή κυριαρχία, πότε θα αποφασίζουμε; Μόνο για την Ουκρανία, τη Βενεζουέλα και το Ιράν;».