Η διοικητής του 6ου αμερικανικού στόλου στο ελληνικό Πεντάγωνο

Η διοικητής του 6ου αμερικανικού στόλου στο ελληνικό Πεντάγωνο

Συζητήθηκαν θέματα ασφαλείας της ευρύτερης περιοχής των Βαλκανίων, καθώς και της Νοτιοανατολικής Μεσογείου

«Τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια» λέει ο θυμόσοφος λαός μας για τέτοιες περιπτώσεις. Ο λόγος για την συνάντηση που είχε σήμερα στο πεντάγωνο ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Πτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου, με τη Διοικητή (Commander) του 6ου αμερικανικού στόλου Αντιναύαρχο Lisa M. Franchetti.

Του Μαρίνου Γκασιάμη

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, συζητήθηκαν ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, που αφορούν στη συνεργασία των 2 κρατών, καθώς και θέματα που άπτονται του περιβάλλοντος ασφαλείας της ευρύτερης περιοχής των Βαλκανίων, καθώς και της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.

Η Διοικητής του US 6th Fleet πραγματοποιεί από 19 έως 21 Ιουνίου 2019 επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα, στο πλαίσιο διμερών επαφών.

Η αμερικανίδα αντιναύαρχος στην συνέχεια συναντήθηκε και με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευάγγελο Αποστολάκη. Στην συνάντηση ήταν και ο αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ.
Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος  που αφορούν κυρίως στη συνεργασία μεταξύ των Πολεμικών Ναυτικών Ελλάδας-ΗΠΑ στους τομείς συνεκπαίδευσης ναυτικών μονάδων, κοινών ασκήσεων και ανταλλαγών προσωπικού.