«Δεν θα απολυθεί κανένας δημόσιος υπάλληλος- Θα αυξηθεί ο κατώτατος μισθός»

«Δεν θα απολυθεί κανένας δημόσιος υπάλληλος- Θα αυξηθεί ο κατώτατος μισθός»

Οι θέσεις του προέδρου της ΝΔ για την οικονομία

Μιλώντας ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο δελτίο ειδήσεων του τ/σ Star και στη Μάρα Ζαχαρέα, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα του κόμματος, στη δομή του υπ. συμβουλίου καθώς και σε θέματα για την οικονομία και την ανάπτυξη.

Σφικτή και ευέλικτη δομή θα έχει το υπουργικό Συμβούλιο της ΝΔ δήλωσε ο πρόεδρος του κόμματος ενώ ανέφερε πως σε θέσεις που χρειάζονται τεχνοκράτες θα υπάρχουν και εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί και υφυπουργοί.

«Θα ζητήσω από τους συμπολίτες που δεν μας ψήφισαν να δουν το συνολικό πρόγραμμα που θα παρουσιάσουμε την Παρασκευή και να μας αξιολογήσουν».

Σχετικά με την οικονομία και την ανάπτυξη

«Θα μειώσω τη φορολογική επιβάρυνση των επιχειρήσεων. Θέλω να επενδύουν στη χώρα. Ο πλούτος και η ευημερία των επιχειρήσεων να μοιράζεται με τους εργαζόμενους. Θα δώσουμε φορολογικά κίνητρα. Πρέπει οι εργαζόμενοι να αισθάνονται συμμέτοχοι στην ευημερία της επιχείρησης. Η υγιής επιχειρηματικότητα πρέπει και να δίνει πίσω στην κοινωνία.

Η ανάπτυξη χρειάζεται πολιτική σταθερότητα για αυτό χρειάζεται σταθερή κυβέρνηση με ισχυρή εντολή. Είναι πρώτη φορά που οι εκλογές αντιμετωπίζονται τόσο θετικά από τις αγορές.

Το κόστος δανεισμού έχει πέσει πολύ ώστε να μας δίνει ρευστότητα. Στόχος η μείωση της φορολογίας, να σαρώσουμε τα εμπόδια και να γίνει η Ελλάδα ένας φιλικός τόπος για επενδύσεις. Είμαστε μπροστά σε μία επιχειρηματική άνοιξη της ελληνικής οικονομίας.

Είμαι υπέρ της αύξησης του κατώτατου μισθού σε ποσοστό διπλάσιο του ΑΕΠ, σε δύο χρόνια θα έχει φθάσει τα 750 ευρώ. Σκοπός μας να επαναφέρουμε τα τριτεκνικά και πολυτεκνικά επιδόματα. Αργότερα θα έρθει και η κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος. Δεν μπορούν να γίνουν όλα από την αρχή. Θα κάνουμε μία αξιολόγηση των δαπανών του δημοσίου. Θέλουμε να κάνουμε στοχευμένες προσλήψεις. Θα γίνουν προσλήψεις 1.500 αστυνομικών που θα στελεχώσουν την ομάδα Δίας, που θα επαναστελεχώσουν την ομάδα Δέλτα ώστε να έχουν και πάλι παρουσία στις γειτονιές μας.

Η τελική μείωση του ΦΠΑ σε 11% και 22% αφορά το δεύτερο ήμισυ της τετραετίας μας».

Παρακαλούμε περιμένετε ...