Διεργασίες στο παρασκήνιο της ΝΔ για τους υποψηφίους της

Διεργασίες στο παρασκήνιο της ΝΔ για τους υποψηφίους της

Ανακοινώνονται τα ψηφοδέλτια, τα ονόματα που ακούγονται

Η Νέα Δημοκρατία εκτός απροόπτου ανακοινώνει εντός της ημέρας, περί τους 300 «γαλάζιους» υποψηφίους σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες της χώρας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιδιώκει κατά πληροφορίες να σηµατοδοτήσει µέσω των υποψηφίων του κόµµατος για τις εθνικές εκλογές την ανανέωση και τη διεύρυνση, σύµφωνα µε στενούς του συνεργάτες.

Πρόσωπα που ασχολήθηκαν όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα µε τη συγκεκριμένη διαδικασία, η οποία εξελίχθηκε σε δυσεπίλυτη εξίσωση, προϊδεάζουν πως οι «γαλάζιες» λίστες θα είναι σε σηµαντικό βαθµό ανανεωµένες, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Έθνος». Την ίδια ώρα, η κατά τόπους συµµετοχή σε αυτές προσώπων και στελεχών από άλλους πολιτικούς χώρους, κυρίως από τον χώρο του Κέντρου και της Κεντροαριστεράς, µαρτυρά τη σαφή επιδίωξη του κ. Μητσοτάκη να επεκτείνει την πολιτική επιρροή της Ν∆ πέραν των παραδοσιακών κοµµατικών τειχών.

Σηµαντικές διεργασίες γίνονται στο παρασκήνιο και για την οριστικοποίηση του ψηφοδελτίου Επικρατείας του κόµµατος, το οποίο σύµφωνα µε τις διαθέσιµες πληροφορίες αναµένεται να ανακοινωθεί πριν από τα τέλη της τρέχουσας εβδοµάδας. Όπως είναι σαφές το θέμα χειρίζεται αποκλειστικά ο κ. Μητσοτάκης, εξ ου και η ροή πληροφοριών είναι εξαιρετικά περιορισµένη. Σύµφωνα µε τις έως τώρα ενδείξεις, ο πρώην υπηρεσιακός πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραµµένος φαίνεται πως είναι µία σοβαρή υποψηφιότητα για τις εκλόγιµες θέσεις της λίστας. Στην ίδια κατηγορία φαίνεται πως εντάσσονται τόσο ο συντονιστής Στρατηγικού Σχεδιασµού και Επικοινωνίας Τάκης Θεοδωρικάκος, όσο και ο προεδρικός σύµβουλος και καθηγητής Συνταγµατικού ∆ικαίου, Γιώργος Γεραπετρίτης.

Εσχάτως έχουν ακουστεί τα ονόµατα της πρώην υπουργού των κυβερνήσεων της ΝΔ Μαριέττας Γιαννάκου και του επίτιµου αρχηγού του ΓΕΕΘΑ, Μιχάλη Κωσταράκου. Σύµφωνα µε ασφαλείς πληροφορίες, µάλιστα, ο προερχόµενος από το Μητρώο Στελεχών Βασίλης Ανδρικόπουλος, που είχε ανακοινωθεί τον περασµένο Απρίλιο ότι κατέρχεται ως υποψήφιος στον Νότιο Τοµέα της Β’ Αθηνών, «µετακοµίζει» σε τιµητική, µη εκλόγιµη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, επιλύοντας έτσι το πρόβληµα της ποσόστωσης στη συγκεκριµένη εκλογική περιφέρεια.

Ο µέχρι σήµερα διευθύνων σύµβουλος και µέλος του διοικητικού συµβουλίου της Green Cola αναµένεται, σύµφωνα µε τις ίδιες πηγές, να αξιοποιηθεί την εποµένη των εκλογών σε θέση του κυβερνητικού µηχανισµού.

Σχετικά Tags
ΝΔ