Νέα Δημοκρατία: Τι θα κάνει ως κυβέρνηση τις πρώτες 100 μέρες

Νέα Δημοκρατία: Τι θα κάνει ως κυβέρνηση τις πρώτες 100 μέρες

Από την επόμενη μέρα των εκλογών θα αρχίσει να παράγεται δουλειά τονίζει ο Λευτέρης Αυγενάκης

«Από την επόμενη μέρα των εκλογών θα αρχίσει να παράγεται δουλειά» δηλώνει, στη συνέντευξή του, στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο γραμματέας της ΠΕ της ΝΔ και υποψήφιος βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης.

Ερωτηθείς για το τι θα κάνει η ΝΔ ως κυβέρνηση τις 100 πρώτες μέρες, υπογραμμίζει: «Το πρώτο νομοσχέδιο θα αφορά στη νέα οργάνωση της κυβέρνησης και της ανώτατης διοίκησης που είναι έτοιμο και θα είναι το πρώτο που θα ψηφιστεί. Το δεύτερο νομοσχέδιο αφορά μια τολμηρή φορολογική μεταρρύθμιση και το τρίτο νομοσχέδιο αφορά στην απλοποίηση της διαδικασίας αδειοδότησης επενδύσεων. Αυτά θα είναι η αρχή και από την αρχή θα δοθεί το στίγμα της διακυβέρνησης της ΝΔ».

«Για παράδειγμα η επένδυση του Ελληνικού θα ξεμπλοκαριστεί την πρώτη κιόλας εβδομάδα, όπως δεσμεύτηκε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Επίσης, τρεις νομοθετικές πρωτοβουλίες σχετίζονται µε την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, την κατάργηση των νομοθετημάτων Μπαλτά-Φίλη-Γαβρόγλου, ώστε να αναβαθμιστεί η δημόσια παιδεία και η χώρα να πάψει να εξάγει φοιτητές και να γίνει κέντρο εκπαίδευσης στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Μία ακόμα νομοθετική προτεραιότητα αποτελεί η διαφύλαξη της δημόσιας τάξης και της ασφάλειας των πολιτών με παρεμβάσεις στον Ποινικό Κώδικα για την αυστηρότερη εφαρμογή των νόμων, την κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου, την ίδρυση φυλακών υψίστης ασφαλείας, καθώς και την ενίσχυση της αστυνόμευσης και την αποτελεσματική αντιμετώπιση των εστιών ανομίας και παραβατικότητας, όπως τα Εξάρχεια, το Μενίδι και το Πεδίον του Άρεως. Έξι άλλες νομοθετικές παρεμβάσεις αφορούν στην επιτάχυνση της απονομής δικαιοσύνης μέσα από συγκεκριμένα μέτρα, όπως η ίδρυση ειδικών τμημάτων δικαστηρίων για υποθέσεις που σχετίζονται με την επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις, η εκκαθάριση των παλαιών υποθέσεων, η υποχρεωτική ηλεκτρονική υποβολή δικογράφων, η πρότυπη δίκη, η υποβοήθηση των δικαστών, καθώς και η εξωδικαστική επίλυση διαφορών.

Επιπλέον, είναι έτοιμα τα νομοσχέδια για τη διαχείριση του ιδιωτικού χρέους και τη «δεύτερη ευκαιρία». Για τη ΝΔ η ανάπτυξη δεν μπορεί να επιτευχθεί όσο χιλιάδες πολίτες είναι όμηροι των οφειλών τους σε κράτος και τράπεζες. Για αυτό έχει ετοιμαστεί σχέδιο για γρήγορη και αποτελεσματική εξωδικαστική ρύθμιση οφειλών για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες. Έτοιμες είναι και νομοθετικές πρωτοβουλίες για την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων (ενιαία πλατφόρμα πληροφόρησης, διεύρυνση του ωραρίου των τελωνείων κ.ά.), καθώς και για την πρωτογενή παραγωγή (διαμόρφωση νέου πλαισίου για τους συνεταιρισμούς, αδειοδότηση κτηνοτροφικών μονάδων, αναδιοργάνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης κ.λπ.), αλλά και την ψήφο των αποδήμων Ελλήνων», σημείωσε ο κ. Αυγενάκης, απαντώντας στην ερώτηση «τι θα κάνει η ΝΔ ως κυβέρνηση τις πρώτες 100 μέρες;».

Ο Λευτέρης Αυγενάκης, στη συνέντευξή του, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ζητά από τους πολίτες συμμετοχή στις εκλογές της 7ης Ιουλίου δηλώνοντας: «Το διακύβευμα για τη χώρα είναι κρίσιμο και σημαντικό. Γι΄ αυτό θέλω να ενθαρρύνω όλους τους πολίτες να αξιολογήσουν και να ψηφίσουν ό,τι και αν επιλέξουν να ψηφίσουν. Η ιστορία γράφεται από αυτούς που συμμετέχουν. Γι αυτό και ζητούμε πρώτα από όλα συμμετοχή. Γιατί η αποχή θα πει συντήρηση».

Τέλος, ο γραμματέας της ΠΕ της ΝΔ υπογραμμίζει στη συνέντευξή του στο Πρακτορείο την ανάγκη για ισχυρή και αποτελεσματική κυβέρνηση σημειώνοντας: «Το καλύτερο αποτέλεσμα είναι η αυτοδυναμία. Αλλά και αυτοδύναμοι να είμαστε θα κάνουμε πρόσκληση για ευρύτερες πολιτικές συγκλίσεις».