Μητσοτάκης: Θα μειωθούν οι φόροι το 2020

Μητσοτάκης: Θα μειωθούν οι φόροι το 2020

«Οι συνταξιούχοι δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα και δεν κινδυνεύουν»

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι.

«Η ΝΔ δεν θα μειώσει τις συντάξεις», είπε ο κ. Μητσοτάκης. Οι υφιστάμενες επικουρικές συντάξεις είναι διασφαλισμένες, πρόσθεσε.Τόνισε πως οι σημερινοί συνταξιούχοι δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα αφού δεν θα αλλάξει το πλαίσιο για εκείνους. Ανέφερε ότι θα διορθωθούν στρεβλώσεις του νόμου Κατρούγκαλου και σημείωσε ότι στο πλαίσιο αυτό θα γίνουν αλλαγές για τους νέους.

Υπογράμμισε ακόμη ότι δεν θα κάνει καμία απόλυση στο Δημόσιο τομέα. Θα γίνουν στοχευμένες προσλήψεις όπου υπάρχουν ανάγκες. Αναφέρθηκε σε νοσηλευτές, γιατρούς, εκπαιδευτικούς και 1.500 προσλήψεις αστυνομικών με βάση τις δυνατότητες της οικονομίας.

Σε ερώτηση για τις θέσεις της κας Μιράντας Ξαφάς επεσήμανε πως «η κυρία Ξαφά δεν είναι συνεργάτης μου».

Όλοι οι υπολογισμοί για την Ελλάδα γίνονται με την οικονομία να υποαποδίδει, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις Ρέγκλινγκ. Και αντέτεινε πως το σχέδιό του προβλέπει ισχυρή ανάπτυξη.

Τόνισε επιπλέον πως η Βουλή δεν θα κλείσει το καλοκαίρι, πως το Σεπτέμβριο θα ψηφιστεί το φορολογικό νομοσχέδιο για το 2020. Δεσμεύτηκε μεταξύ άλλων για μείωση του ΕΝΦΙΑ και μείωση της φορολογίας επιχειρήσεων από 28% σε 24%. Ενώ υπογράμμισε πως σύντομα θα επεκταθούν οι δόσεις για οφειλές επιχειρήσεων στο Δημόσιο. Για το 2019 δεν υπάρχει άλλος δημοσιονομικός χώρος, είπε ο πρόεδρος της ΝΔ. Μίλησε για επαναδιαπραγμάτευση των πρωτογενών πλεονασμάτων με τους ευρωπαίους, με βάση το μοντέλο ανάπτυξης που θα παρουσίασει.

Αναφερόμενος στο σχέδιό του για την ανάπτυξη ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε πως οι πολίτες στη Δυτική Αττική θα ωφεληθούν πρώτα από όλους και έφερε ως παράδειγμα το Κερατσίνι.

Η Ελλάδα πρέπει να εκπέμπει έμπρακτα την αυτοπεποίθησή της με την Τουρκία, σε ένα πλαίσιο συννενόησης, διεθνούς δικαίου και των άγραφων κανόνων καλής γειτονίας είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, σχολιάζοντας τις δηλώσεις Τσαβούσογλου.