Σαντορινιός: Προτεραιότητα η επέκταση των φοροελαφρύνσεων στα μικρομεσαία στρώματα

Σαντορινιός: Προτεραιότητα η επέκταση των φοροελαφρύνσεων στα μικρομεσαία στρώματα

Αποκλείει συνεργασία του κυβερνώντος κόμματος με τη ΝΔ

Το δίλημμα των εκλογών της 7ης Ιουλίου θέτει ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός, τονίζοντας πως η κοινωνία καλείται να επιλέξει ανάμεσα στο πολιτικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για ένα κράτος δικαίου και κοινωνικής αλληλεγγύης και στο σχέδιο της ΝΔ για παραχώρηση της δημόσιας υγείας και ασφάλισης σε ιδιώτες με παράλληλη ελαχιστοποίηση των θέσεων εργασίας.

Σε συνέντευξη του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Σαντορινιός τονίζει ότι στις βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης είναι η επέκταση των φοροελαφρύνσεων στα μικρομεσαία στρώματα, ενώ για τις ιδιωτικές επενδύσεις αναφέρει ότι το 2018 ο δείκτης ανέβηκε στο 3,6%, υπογραμμίζοντας ότι ο αναπτυξιακός νόμος πλέον δίνει κίνητρα για υγιή επιχειρηματικότητα σε όλους τους τομείς, συγκεκριμένες φοροελαφρύνσεις και όχι απλά επιδοτήσεις.

Για το θέμα των μετεκλογικών συνεργασιών ο Αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας δηλώνει ότι αυτές πρέπει να γίνονται όχι για να αναπαραχθεί η εξουσία αλλά για να εφαρμοσtεί ένα προγραμματικό πλαίσιο. Αποκλείει συνεργασία του κυβερνώντος κόμματος με τη ΝΔ προσθέτοντας ότι η απλή αναλογική προωθεί την κουλτούρα των συνεργασιών. Για την εφαρμογή του μέτρου του Μεταφορικού Ισοδύναμου στα νησιά αναφέρει ότι μόνο το μήνα Μάιο χρηματοδοτήθηκαν περίπου 32.000 εισιτήρια νησιωτών ύψους 1,6 εκατ. ευρώ.