Ποιο το μέλλον του Ευάγγελου Βενιζέλου μετά τη ρήξη με τη Φώφη Γεννηματά

Ποιο το μέλλον του Ευάγγελου Βενιζέλου μετά τη ρήξη με τη Φώφη Γεννηματά

Θα μείνει στον... πάγκο ο πολιτικός;

Σχετικά με το μέλλον του στο ΚΙΝΑΛ μίλησε μεταξύ άλλων ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε τηλεοπτική συνέντευξή που παραχώρησε στην Σία Κοσιώνη στον ΣΚΑΪ.

Η δημοσιογράφος τον ρώτησε αν ανήκει ακόμα στην παράταξη και εκείνος απάντησε θετικά και στη συνέχεια θέλησε να μάθει αν θα... μείνει στον πάγκο, όπως του είπε, μετά τη ρήξη του με τη Φώφη Γεννηματά.

«Έχω μια κοινοβουλευτική ιδιότητα που προσπαθώ να τιμήσω. Θα ασχολούμαι με την ουσία της πολιτικής. Θα ασχοληθώ με την επιστήμη μου. Δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό από το να είσαι ενεργός και μάχιμος πολίτης» απάντησε ο κ. Βενιζέλος στο τέλος της συνέντευξης του.

Στην αρχή της συνέντευξης του ο Ευάγγελος Βενιζέλος ανέφερε: «Θέλω να εκφράσω τη βαθιά μου θλίψη γιατί με ενέργειες που έγιναν έχει πληγεί η παράταξη. Ελπίζω να μην είναι ανεπανόρθωτη η πληγή. Συμβάλουμε να μειωθεί ο χώρος της δημοκρατικής παράταξης.» και πρόσθεσε: «Αφού κάναμε μια χαλαρή και φιλική συζήτηση για τα δεδομένα των εκλογικών αποτελεσμάτων μου ανέφερε πως: έχει σχηματίσει την εντύπωση ότι δεν με ενδιαφέρει να είμαι ένα στέλεχος του ΚΙΝΑΛ και ότι με ενδιαφέρει να έχω συγκεκριμένο ρόλο αλλά ένα ευρύτερο και πως έχει δεσμευτεί σε άλλο πρόσωπο για το ψηφοδέλτιο της επικρατείας.»

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Σας θυμίζω ότι έχω ανακοινώσει από τον Ιανουάριο ότι δεν θα είμαι υποψήφιος από τον Ιανουάριο ότι δεν θα είμαι υποψήφιος για τη Θεσσαλονίκη» και συνέχισε: «Η κ. Γεννηματά μου ανακοίνωσε ότι έχει δεσμευτεί σε άλλον ήδη και λίγα λεπτά μετά ανακοίνωσε τον κ. Καμίνη. Επίσης μου είπε ότι έχει ανακαλύψει ότι έχουμε μεγάλες διαφορές και βγήκε μετά και είπε και εκείνη και οι συνεργάτες της πως η απομάκρυνση του κ. Βενιζέλου εκπέμπει το μήνυμα. Δεν ήθελαν την παρουσία μου και μου το κατέστησε σαφές η κ. Γεννηματά. Αν μου έλεγε ότι δεν θέλει να είμαι στην επόμενη Βουλή αλλά ότι θέλει να βοηθήσω στην επόμενη Βουλή ή αν μου έλεγε ότι θέλει να μείνω απ’ έξω και να προστατεύσω το ρόλο μου εγώ θα το δεχόμουν. Αλλά δεν μου είπε αυτό, τα άλλα ήταν προσχηματικά».

Ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε πως:»Δεν είχα καμία δυνατότητα να δώσω καμία μάχη. Δεν θέλω να μιλήσω με όρους προσβλητικούς. Τι είμαι εγώ; Εγώ είμαι πολιτευτής. Δεν με νοιάζει να είμαι βουλευτής. Το ερώτημα είναι αν το ΚΙΝΑΛ πιστεύει ότι πρέπει να έχει και μένα στη Βουλή. Αν εγώ έμενα και δεν υπήρχε το επεισόδιο του Σαββάτου δεν θα γινόταν τίποτα. Το επεισόδιο προκλήθηκε για να σταλεί ένα μήνυμα. Αν δεν συνέβαινε τίποτα και απλά πήγαινε ο κ. Καμίνης στο ψηφοδέλτιο δεν θα γινόταν τίποτα. Προς το παρόν είμαι θύμα μιας σκοπιμότητας που εκφράζει η κ. Γεννηματά προσωπικά. Δεν με απασχολεί η επιλογή του προσώπου, ο κ. Καμίνης είναι συμπαθέστατος. Επί των προσώπων ας κρίνει ελευθέρως αλλά επί της παράταξης, επί του μέλλοντος. Το πιο σημαντικό που έκανε η κ. Γεννηματά το οποίο είναι πρωτοφανές, είναι ότι βγήκε στα μέσα και ανακοίνωσε τα αποτελέσματα, αναφέρθηκε στη σύμπραξη. Η επιλογή της είναι μια επιλογή που επιχορηγεί τη Νέα Δημοκρατία και αυτό το άγχος να εκλεγεί η ΝΔ ως αυτοδύναμη καταστρέφει τον ιστορικό ρόλο της παράταξης».

Στη συνέχεια ο κ. Βενιζέλος ανέφερε: «Δεν με ενδιαφέρουν οι κομματικοί μηχανισμοί, ούτε αν τεθεί θέμα ηγεσίας μετά τις εκλογές. Κάποιοι πρέπει να ασχολούμαστε και με τα μεγάλα».

2
σχόλια
  1. avatar Δεξια στα ΦΜ !!!

    Δεν θα πάει στη Νεα Δημοκρατία. Θα ερθει μαζί μας στη ΝΔ.

  2. avatar Ελενα

    Ο θεος λεμε να δεινει ΦΩΤΙΣΗ ?αυτα μια ΖΩΗ δεν καταστρεφουν την ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ;?

Παρακαλούμε περιμένετε ...