Αποτελέσματα ευρωεκλογών 2019: Ποιοι εκλέγονται ευρωβουλευτές

Αποτελέσματα ευρωεκλογών 2019: Ποιοι εκλέγονται ευρωβουλευτές

Πώς εξελίσσεται η «μάχη» του σταυρού

Στη «μάχη» του σταυρού στρέφεται πλέον το ενδιαφέρον και στις 21 θέσεις στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.

Την ίδια στιγμή ένα θρίλερ είναι σε εξέλιξη και έχει να κάνει με την έδρα του Μέρα25 του Γιάνη Βαρουφάκη για το αν θα πάει στην ΝΔ και τον Γιώργο Αμυρά ή θα υπάρξει άλλου είδους εμπλοκή με την έδρα που μέχρι στιγμής καταλαμβάνει ο Πέτρος Κόκκαλης για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Με ενσωματωμένο το 89,63% των σταυρών τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών 2019 έχουν ως εξής:

Η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει το 33,18% των ψήφων και 7 έδρες, στις οποίες την πρωτοκαθεδρία έχει ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος με 290.520 σταυρούς και ακολουθούν ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, η Ελίζα Βόζενμπεργκ, η Μαρία Σπυράκη, ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, η Αννα-Μισέλ Ασημακοπούλου και ο Γιώργος Κύρτσος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει το 23,80% των ψήφων και 6 έδρες, που καταλαμβάνουν οι Δημήτρης Παπαδημούλης, Έλενα Κουντουρά, Κώστας Αρβανίτης, Στέλιος Κούλογλου, Αλέξης Γεωργούλης και Πέτρος Κόκκαλης.

Το Κίνημα Αλλαγής επέλεξε το 7,69% των ψηφισάντων και τις 2 έδρες του συνδυασμού λαμβάνουν οι Νίκος Ανδρουλάκης και Εύα Καϊλή.

Το ΚΚΕ λαμβάνει 5,41% και δυο έδρες, επίσης, τις οποίες, μέχρι στιγμής, καταλαμβάνουν οι Κώστας Παπαδάκης και Λευτέρης Νικολάου-Αλαβάνος.

Η Χρυσή Αυγή, επίσης, λαμβάνει 2 έδρες και ακολουθεί με το 4,85% των ψήφων. Προηγείται, με μεγάλη διαφορά, ο Ιωάννης Λαγός και ακολουθεί ο Θανάσης Κωνσταντίνου.

Μια έδρα λαμβάνει η Ελληνική Λύση (4,13%) του Κυριάκου Βελόπουλου, ο οποίος εκλέγεται ευρωβουλευτής, έχοντας μέχρι στιγμής 73.149 σταυρούς.

Τελευταίο στην επιλογή όσων ψήφισαν έρχεται το ΜέΡΑ25, με 3,01%. Εφόσον διατηρηθεί άνω του 3% θα εκλεγεί η Σοφία Σακοράφα.