Σε δεύτερη Κυριακή οι δήμαρχοι στις πρωτεύουσες των νομών της ανατολικής Μακεδονίας και της Ξάνθης

Σε δεύτερη Κυριακή οι δήμαρχοι στις πρωτεύουσες των νομών της ανατολικής Μακεδονίας και της Ξάνθης

Με μικρή διαφορά τα αποτελέσματα της πρώτης Κυριακής

Στον δεύτερο γύρο θα κριθεί η εκλογική μάχη στις πρωτεύουσες των νομών της ανατολικής Μακεδονίας και της Ξάνθης. Στην ακριτική Δράμα ο νυν δήμαρχος, Χριστόδουλος Μαμσάκος, και εκ νέου υποψήφιος, προερχόμενος από τη Νέα Δημοκρατία, έλαβε ποσοστό 33,07%, έχοντας καταμετρημένες τις ψήφους στο 100% των εκλογικών τμημάτων. Απέναντί του, τη δεύτερη Κυριακή, θα έχει τον Κυριάκο Χαρακίδη που έλαβε ποσοστό 25,37% και είχε διατελέσει δήμαρχος πριν από τον κ. Μαμσάκο. Στην τρίτη θέση και με πολύ μικρή διαφορά από το δεύτερο, βρίσκεται ο Αλέξανδρος Τσιαμπούσης που έλαβε ποσοστό 25,27%.

Στην Καβάλα, η νυν δήμαρχος και εκ νέου υποψήφια Δήμητρα Τσανάκα, προερχόμενη από το χώρο της Νέας Δημοκρατίας, έλαβε ποσοστό 28,78%, με καταμετρημένες τις ψήφους στο 100% των εκλογικών τμημάτων. Απέναντί της, θα έχει τον Θόδωρο Μουριάδη, που έλαβε ποσοστό 21,66% και κατάφερε για λίγους ψήφους (μόλις 200) να περάσει μπροστά αφήνοντας στην τρίτη θέση τον Μάκη Παπαδόπουλο που έλαβε ποσοστό 21,08%.

Στην Ξάνθη, ο νυν δήμαρχος Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος και εκ νέου υποψήφιος έλαβε ποσοστό 23,66% με καταμετρημένες τις ψήφους στο 91,09% των εκλογικών τμημάτων, ενώ στη δεύτερη θέση και με πολύ μικρή διαφορά βρίσκεται ο Μανώλης Τσέπελης με ποσοστό 23,44 %. Τους δυο υποψήφιους, προερχόμενους από τον πολιτικό χώρο της Νέας Δημοκρατίας, τους χωρίζουν μόλις 51 ψήφοι. Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο πρώην διευθυντής περιφερειακής εκπαίδευσης Σάββας Μελισσόπουλος, με ποσοστό 20,74%.