Μητσοτάκης: Να μην πάει καμία ψήφος χαμένη

Μητσοτάκης: Να μην πάει καμία ψήφος χαμένη

Κρίσιμες χαρακτήρισε τις εκλογές της Κυριακής ο πρόεδρος της ΝΔ

«Οι εκλογές είναι απολύτως κρίσιμες» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην προεκλογική συγκέντρωση της ΝΔ στη Φλώρινα και έκανε έκκληση «να μην πάει καμία ψήφος χαμένη».

«Υπάρχουν κάποιοι που τις αντιμετωπίζουν με μία σχετική χαλαρότητα» είπε και συμπλήρωσε ότι «τώρα είναι η ώρα να στηρίξετε τη ΝΔ. Κάνω λοιπόν ξεχωριστή έκκληση στα νέα παιδιά που θα ψηφίσουν πρώτη φορά. Ελάτε ψηφίστε». Απευθυνόμενος «σε παλιούς φίλους της παράταξης, που για κάποιους λόγους μας ψήφισαν στον παρελθόν και στην πορεία μας εγκατέλειψαν. Να ξαναφέρουμε τη ΝΔ εκεί που ήταν στις μεγάλες δόξες. Αυτό σας ζητώ».

Επίσης, απευθύνθηκε και σε ψηφοφόρους άλλων κομμάτων λέγοντας: «Το διακύβευμα αυτών των εκλογών έχει μεγάλη εθνική διάσταση. Είναι αν θα πάμε τη χώρα μπροστά ή αν θα μείνουμε πίσω. Οι ιδεολογικές διαφορές του παρελθόντος δεν έχουν και μεγάλη σημασία. Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να συμφωνούμε όλοι με όλα. Να συμφωνούμε στα μεγάλα όμως. Κάνω έκκληση τρεις ημέρες σε όλες και όλους, να έρθουν και να συμπορευτούν με τη ΝΔ. Θα βγάλουμε την Ελλάδα από το αδιέξοδο και θα την οδηγήσουμε σε νέο φωτεινό δρόμο».

«Τώρα είναι η ώρα της μάχης» είπε ο κ. Μητσοτάκης και τόνισε: «Πάμε τις τελευταίες τρεις ημέρες να μην χαθεί καμία ψήφος. Να πείσετε πιθανούς αναποφάσιστους. Πάμε να κάνουμε αυτό το ρεύμα που βλέπουμε, ένα πραγματικό ρεύμα νίκης. Πάμε να κάνουμε τη ΝΔ κυρίαρχη. Πάμε να νικήσουμε το βράδυ της 26ης Μαΐου».

Στο επίκεντρο της ομιλίας του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρέθηκε η Συμφωνία των Πρεσπών και τόνισε, ότι επέλεξε να βρεθεί τρεις ημέρες πριν τις εκλογές «δίπλα σε όσους αισθάνθηκαν απογοητευμένοι τα τελευταία χρόνια, από την περιφρόνηση με την οποία αντιμετώπισαν κάποιοι τη γνήσια αγάπη τους για την πατρίδα». Ο κ. Μητσοτάκης είπε, ότι δεν θέλει «αυτός ο ευλογημένος τόπος, οι Πρέσπες, να ταυτίζονται στη συνείδηση του κόσμου με μια κακή συμφωνία» και επεσήμανε «ξέρετε με πόση υπευθυνότητα και πατριωτισμό φερθήκαμε από την αρχή που ξεκίνησε ο κ. Τσίπρας τις μυστικές διαπραγματεύσεις για να παραχωρήσει και γλώσσα και ταυτότητα. Συγκρουστήκαμε και στην Ευρώπη. Η συμφωνία αυτή δεν εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα, είμαστε απέναντι σε αυτή τη συμφωνία και θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να απαλύνουμε τις αρνητικές συνέπειες».

Ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε ότι η μείωση του αφορολόγητου δεν θα ισχύσει και υποσχέθηκε ότι «Θα προστατεύσουμε τα εισοδήματα των συνταξιούχων». Παράλληλα υπενθύμισε «ότι θέλουμε να έχουμε ένα μόνιμο μηχανισμό στήριξης των συνταξιούχων» και «για να το πετύχουμε θα πρέπει να μεγαλώνει όλη η πίτα». Αναφερόμενος στις τελευταίες κινήσεις της κυβέρνησης, σημείωσε: «Είπα ότι θα δοθεί η σύνταξη του Ιουνίου με υπουργική απόφαση αύριο. Τους έχω ικανούς να δώσουν και του Ιουλίου και του Αυγούστου».

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα της ΝΔ, είπε ότι «η πρώτη μου προτεραιότητα για τα νέα παιδιά, πολλές, καλές, νέες δουλειές. Και αυτό θα έρθει μέσα από εθνικές πολιτικές, μέσα από τη μείωση της φορολογίας. Θα μειώσουμε τη φορολογία και τις ασφαλιστικές εισφορές». αναφερόμενος στην Δυτική Μακεδονία, είπε ότι «θα εκπονήσουμε με τον επόμενο Περιφερειάρχη, που θα είναι ο Γιώργος ο Κασαπίδης, τον ξέρω, τον εμπιστεύομαι, έχει σχέδιο για τη Δυτική Μακεδονία. Συμφωνούμε στην ανάγκη να σωθεί η ΔΕΗ. Θα στηρίξουμε και τη Φλώρινα, θα ολοκληρώσουμε τους οδικούς άξονες. Θα στηρίξουμε τους αγρότες μας, τον τουρισμό, τους ορεινούς όγκους».

Αναφερόμενος στην δημόσια παιδεία, δεσμεύθηκε ότι η ΝΔ θα την στηρίξει. «Δεν θέλουμε άλλο άνεργους πτυχιούχους, αλλά πτυχιούχους που τα πτυχία τους θα έχουν πραγματική αξία» είπε και πρόσθεσε ότι «τα περιφερειακά πανεπιστήμια έχουν πολύ σημαντικό ρόλο να παίξουν», ενώ επανέλαβε ότι «και βέβαια θα πετάξουμε τους μπαχαλάκηδες έξω από τα πανεπιστήμια».

Μιλώντας για τις ευρωεκλογές, ο κ. Μητσοτάκης είπε, ότι «έχουμε ένα εξαιρετικό ψηφοδέλτιο, με παλιά στελέχη, αλλά και πολλά νέα από την κοινωνία των πολιτών. Συμβολίζει, ότι η ΝΔ δεν είναι απλά ενωμένη, αλλά ανανεωμένη και θα πάει στην Ευρωπη, θα δώσει μάχες για τα ελληνικα συμφέροντα».

2
σχόλια
  1. avatar ΜΙΧΑΛΗΣ

    Σωστά λές φίλε μας λέι ψηφίστε ΣΥΡΙΖΑ

  2. avatar ΑΛΕΞΗΣ

    Λέγοντας να μην πάει χαμένη καμία ψήφος μας παρακινεί να ψηφίσουμε ΣΥΡΙΖΑ

Παρακαλούμε περιμένετε ...