Μητσοτάκης: Μια ισχυρή ΝΔ μπορεί να εγγυηθεί την πολιτική αλλαγή

Μητσοτάκης: Μια ισχυρή ΝΔ μπορεί να εγγυηθεί την πολιτική αλλαγή

«Ο Τσίπρας θα έχει πετάξει λευκή πετσέτα» είπε για το ενδεχόμενο να γίνουν εκλογές τον Ιούνιο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε εκ νέου καθαρή νίκη μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Ο αρχηγός της ΝΔ δεν προσδιόρισε πήχη για τη διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας πως «έχει ενδιαφέρον πως η συζήτηση γίνεται γύρω από την διαφορά και όλοι έχουν προεξοφλήσει τον νικητή».

Δεν προσδιόρισε την τακτική του και εάν θα ζητήσει εκλογές την Κυριακή, λέγοντας, μεταξύ άλλων: «θέλω το βράδυ της 26ης Μαΐου να είναι ξεκάθαρο σε όλους τους πολίτες πως έχει γίνει το πρώτο βήμα της μεγάλης πολιτικής αλλαγής. Θα ήταν καλό να αποφύγουμε στη συνέχεια ένα τετράμηνο, όπου μία απο-νομιμοποιημένη κυβέρνηση θα προσπαθεί να παραμείνει στην εξουσία». Εκτίμησε δε πως αν γίνουν εκλογές τον Ιούνιο «ο κ. Τσίπρας θα έχει πετάξει λευκή πετσέτα».

Δήλωσε αισιόδοξος για το εκλογικό αποτέλεσμα, είπε πως μιλά πλέον για το μέλλον και το πολιτικό του σχέδιο και υπογράμμισε ότι έχει έτοιμα 10 νομοσχέδια και το βασικό κυβερνητικό σχήμα. Επέκρινε, εμμέσως, την κ. Γεννηματά που ζητά ίσες αποστάσεις μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ και κάλεσε όλους τους ψηφοφόρους, όποιο κόμμα και εάν ψήφιζαν, να στηρίξουν τη ΝΔ, καθώς «μια ισχυρή ΝΔ μπορεί να εγγυηθεί την πολιτική αλλαγή».

«'Όταν καλούμαστε να επιλέξουμε μεταξύ της δημοκρατίας και της μεταδημοκρατίας, της Ευρώπης και του Μαδούρο, δεν μπορεί να υπάρχουν ίσες αποστάσεις» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης. Υπογράμμισε, ακόμα, πως «όσο πιο αδύναμη βγει η Χρυσή Αυγή τόσο καλύτερα θα είναι για το πολιτικό σύστημα».

Κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι με το δίλημμα «πολλοί- λίγοι και ελίτ» υιοθετεί τη ρητορική της ακροδεξιάς και σημείωσε πως εάν η κυβέρνηση θέλει να ασχοληθεί με τους λίγους «ας ασχοληθεί με τους μπαχαλάκηδες που είναι λίγοι».

Δήλωσε, σε σχετική ερώτηση, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ότι πάντα κάνει αυτοκριτική και όλοι διορθώνουν λάθη, πως στόχος του είναι μιλήσει μόνο για το σχέδιό του και να μην ασχοληθεί με τον κ. Τσίπρα και σημείωσε ότι «δεν παρασύρθηκε» στην σκληρή αντιπαράθεση που έγινε στη Βουλή.

Για το πρόγραμμα στον τομέα της Υγείας τόνισε πως δίνει έμφαση στην πρόληψη, ειδικά για εξετάσεις που αφορούν τον καρκίνο, σημείωσε ότι τα νοσοκομεία επιβαρύνονται λόγω της έλλειψης της πρωτοβάθμιας φροντίδας και τόνισε πως, όπου χρειαστεί, θα υπάρξουν συμπράξεις ιδιωτικού και δημοσίου τομέα χωρίς να επιβαρύνεται ο ασθενής, αφού θα έχουν μεταφερθεί ειδικά μηχανήματα ιδιωτών εντός των νοσοκομείων. Συμπλήρωσε, επίσης, ότι δεν θα επαναφέρει το πεντάευρω.

Επανέλαβε ότι διαστρεβλώθηκε η δήλωση του για την επταήμερη λειτουργία, ενώ επανέλαβε ότι θα καταργηθεί το άσυλο, ώστε να μην επιτρέπεται η ανομία στους ακαδημαϊκούς χώρους. Έδωσε έμφαση στα ζητήματα της ασφάλειας του πολίτη και επανέλαβε ότι θα ενισχυθεί η ΔΙΑΣ - εντός τριμήνου θα ανασυσταθεί η ΔΙΑΣ- θα αγοραστούν καινούρια περιπολικά ακόμη και με διακρατικές συμφωνίες και με μακράς διαρκείας συντήρηση ή και με δωρεές από ιδιώτες καθώς και νέα αλεξίσφαιρα γιλέκα αφού έχουν λήξει. Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι γνωρίζει το ζήτημα με τα νυκτερινά των αστυνομικών και το μελετά αλλά δεν διευκρίνισε εάν και πως θα μπορούσε να το παρέχει.