«Υπάρχει καθολικό αίτημα για πολιτική αλλαγή, την Κυριακή ψηφίζουμε για την ελπίδα»

«Υπάρχει καθολικό αίτημα για πολιτική αλλαγή, την Κυριακή ψηφίζουμε για την ελπίδα»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο Action 24

«Την Κυριακή ψηφίζουμε για την ελπίδα για μια καλύτερη Ελλάδα. Με ευημερία, με λιγότερους φόρους, με ασφάλεια, με περισσότερες δουλειές. Μετά από 4 χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, οι πολίτες ξέρουν τι μπορούν να περιμένουν από τη σημερινή κυβέρνηση. Υπάρχει καθολικό αίτημα για πολιτική αλλαγή» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας απόψε στον τηλεοιπτικό σταθμό Action24.

«Αυτό που κάποιοι ονομάζουν 13η σύνταξη είναι ένα προεκλογικό επίδομα. Πάντα είχαμε προεκλογικές παροχές. Δεν δίνονται 5 ημέρες πριν από τις εκλογές. Αυτό είναι ξεδιάντροπο», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε:

«Δεν θα διέθετα το υπερπλεόνασμα προεκλογικά. Δεν θα προέβαινα σε τέτοια κίνηση εκτός προϋπολογισμού και εκτός σχεδιασμού. Και οι συνταξιουχοι είναι αξιοπρεπείς άνθρωποι. Ξέρουν ότι τους έχει πάρει πολλά και δίνει πολύ λίγα. Υπάρχει εκκρεμότητα της 12ης σύνταξης, της ψηφισμένης μείωσης του αφορολόγητου. Εγώ έχω δεσμευτεί ότι δεν θα ισχύσει.

Αποκρούω χαρακτηρισμούς που δεν έχουν σχέση με πραγματικότητα. Είμαι προοδευτικός κεντροδεξιός φιλελεύθερος πολιτικός. Όση έμφαση δίνω στην αξία της ελευθερίας, άλλη τόση και στην αξία της αλληλεγγύης».

«Η καλύτερη κοινωνική πολιτική είναι οι νέες δουλειές»

«Προτάσσω το στόχο γρήγορης ανάπτυξης μεσω ιδιωτικών επενδύσεων. Αυτό με τον κ. Τσίπρα δεν μπορεί να γίνει. Γι'αυτό ό,τι λέει για το 2022-23 δεν ισχύει. Θα ενθάρρυνα τους πολίτες να μελετήσουν το πρόγραμμά μας. Θέλουμε να πάμε το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα στο 1 δισ.. Αυτό δεν είναι μέτρο λιτότητας.

Η καλύτερη κοινωνική πολιτική δεν είναι τα επιδόματα. Δεν είμαι κατά των επιδομάτων, είναι αναγκαία ανακούφιση. Αλλά δεν θέλουμε να παγιδεύσουμε τους πολίτες σε μια παγίδα φτώχειας. Η καλύτερη κοινωνική πολιτική είναι οι νέες δουλειές. Ρωτήστε τους εργαζόμενους στην cosco.

Έχω υπηρετήσει τη συμφωνία αλήθειας. Και αισθάνομαι πολύ συνεπής με αυτά τα οποία έχω πει. Η έξοδος από τα μνημόνια είχε διαφορετικά χαρακτηριστικά από ότι άλλες χώρες. Δεν έχουμε το ίδιο πλαίσιο εποπτείας και η σήμερα η ελληνική Δημοκρατία δεν μπορεί να βγει στις αγορές. Έχουμε δυσκολίες, δεν δανειζόμαστε ακόμα ως μια κανονική χώρα. Ο σκληρός βραχνάς των πλεονασμάτων είναι αποτέλεσμα καχυποψίας συνολικής που υπήρχε για τη χώρα.

Το διακύβευμα αυτών των εκλογών μεγαλύτερο από άλλα συνηθισμένα διακυβεύματα γιατί περάσαμε από τραυματική περίοδο. Αν θέλουμε πραγματικά πολιτική αλλαγή το ένα κόμμα που μπορεί να την εκφράσει είναι η ΝΔ.

Θέλω το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τη ΝΔ. Σε αυτή την προσπάθεια κάθε ψήφος είναι διεκδικίσιμη. Σίγουρα δεν θέλω τρίτο κόμμα τη Χρυσή Αυγή.

Με ξενίζει η ρητορική των ίσως αποστάσεων. Δεν είμαστε το ίδιο. Δεν μπορείς, όταν έχεις συγκυβερνήσει με τη ΝΔ και έχει γίνει αυτή η ζημιά, να λες ότι είναι ένα και το αυτό. Δηλαδή αν φύγει ο Τσίπρας και έρθει ο Μητσοτάκης θα είμαστε τα ίδια; Ε, δεν θα είμαστε τα ίδια».

«Εμείς θα καταργήσουμε το άσυλο αμέσως»

Ο κ. Μητσοτάκης στάθηκε στα ζητήματα της ασφάλειας ενώ αναφέρθηκε και στην υπόθεση Κουφοντίνα:

«Η εικόνα του κέντρου της Αθήνας είναι πολύ χειρότερη από ότι το 2014. Η εικόνα 30 τραμπούκων να εισβάλλουν στη Βουλή και να τη βεβηλώνουν για πολλοστή φορά, δίνοντας αγώνα υπέρ δικαιωματών ενός κατα συρροή καταδικασμένου δολοφόνου. Η Δημοκρατία οφείλει και πρέπει να αμυνθεί. Το δικαίωμα στη διαμαρτυρία είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο. Το δικαίωμα να πετάς μολότοφ και να τα σπας δεν είναι. Εμείς θα καταργήσουμε το άσυλο αμέσως. Δεν θα υπάρχει άσυλο.

«Έχω δεσμευτεί ότι θέλουμε να ενισχύσουμε την ομάδα Δ και της ομάδας ΔΙΑΣ. 1500 στοχευμένες προσλήψεις, καινούργιες μηχανές, καινούργια περιπολικά. Αν χρειάζονται αλλαγές στον ποινικό κώδικα, θα υπάρξουν.

Εγώ θέλω να δώσω πνοή στο κέντρο της Αθήνας. Το προσωπικό μου όραμα αφορά γενναία ανάπλαση του αρχαιολογικού μουσείου και αξιοποίηση χώρου του πολυτεχνείου.

Σήμερα υπάρχει μια ανεξήγητη ή ενδεχομενως από κάποιους εξηγήσιμη ανοχή σε μια βία η οποια δεν απέχει και πολύ από την τρομοκρατία.

Όταν ιδεολογικά υποστηρίζουν τον Κουφοντίνα και ο Κουφοντίνας παραμένει αμετανόητος, δεν είναι ομαδούλα από 5 παιδάκια που πετάνε τρικάκια. Θεωρώ ότι υπάρχουν ανοικτοί δίαυλοι μεταξύ αυτών των γκρουπούσκουλων και της τρομοκρατίας.

Η δική μου κυβέρνηση θα αλλάξει το νόμο για τις άδειες. θα προσμετράται αν έχει μετανοήσει και κάποιος και αν είναι επικίνδυνος να διαπράξει τα ίδια αδικήματα. Και φυλακές τύπου Γ' θα φτιαχτούν. Μία τουλάχιστον. Είναι δέσμευσή μου. Δεν με φοβίζει ούτε μπορώ να δεχθώ ότι μια Δημοκρατία να εκβιάζεται και απειλείται. Γιατί αυτό γίνεται σήμερα από μια ισχνή μειοψηφία».

«Οι πολίτες έχουν πολλούς λόγους να μην ξαναψηφίσουν τον κ. Τσίπρα»

«Όταν έχεις δώσει τον αγώνα κατά των δήθεν ελίτ και συλλαμβάνεσαι να κάνεις μυστικά διακοπες σε ένα σκάφος 25 ημέρες μετά το Μάτι υπάρχει ζήτημα πολιτικό. Γιατί η πολιτική υποκρισία είναι ζήτημα που πρέπει να μας απασχολήσει. Ως δημόσια πρόσωπα έχουμε περιορισμένη ιδιωτικότητα. Εφόσον θέλει να κάνει ένας πρωθυπουργός διακοπές σε ένα σκάφος, να το πει. Εγώ δεν θα πήγαινα. Ο κώδικας δεοντολογίας λέει ότι δεν μπορούν οι πολιτικοί να δέχονται παροχές σε είδος. Με τους υπουργούς μου θα τους έλεγα αυτός είναι ο κώδικας δεοντολογίας και αν τον παραβείς έφυγες.

Υπάρχει κώδικας δεοντολογίας θεσμοθετημένος. Και για τους βουλευτές θα υπάρχει απλό πλαίσιο κανόνων. Τις διακοπές μου τις ανακοινώνω πριν και θα τις ανακοινώνω πάντα. Δεν υπάρχει πολιτικός στο εξωτερικό, ο οποίος κάνει μυστικές διακοπές. Μαζί με τα προνόμια της εξουσίας έρχονται και οι υποχρεώσεις. Δεν μπορείς να έχει μόνο τα καλά και να μην έχεις τα στραβά. Είσαι στο μικροσκόπιο. Δεν ακούμπησα ποτέ γυναίκες και παιδιά σε αυτή την πολιτική αντιπαράθεση.

Μια φορά αναφέρθηκα στον πατέρα του πρωθυπουργού στη Βουλή. Αναφέρθηκα ανταπαντώντας σε μια προσωπική επίθεση που αμφισβήτησε, όχι την πολιτική διαδρομή, αλλά την ακεραιότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη. Δεν θα αφήσω καμία πρόκληση αναπάντητη.

Οι πολίτες θέλουν θετικό λόγο. Και σε αυτό θα επιμένω μέχρι το τέλος. Οι πολίτες έχουν πολλούς λόγους να μην ξαναψηφίσουν τον κ. Τσίπρα. Πρέπει να τους δώσουμε περισσότερους να ψηφίσουν εμένα και τη ΝΔ.

Μια καθαρή νίκη το βράδυ των εκλογών. Θα το ξέρετε το βράδυ των εκλογών αν μιλάμε για καθαρή νίκη. Δεν θα πάρετε από μένα καμία κουβέντα για πήχη και για ποσοστό. Θα είναι καθαρή νίκη όχι γιατί κοιτάω τις δημοσκοπήσεις. Γιατί έχω γυρίσει όλη την Ελλάδα. Έχω δει στα μάτια των πολιτών και την προσμονή τους για μια μεγάλη αλλαγή».

«Έχω δει στα μάτια των πολιτών και την προσμονή τους για μια μεγάλη αλλαγή»

«Αυτό που θα ήθελα είναι να μην υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η πολιτική αλλαγή σε μεγάλο βαθμό έχει συντελεστεί. Αυτό σημαίνει ότι η παράταση της αγωνίας δεν θα έχει νόημα.

Δεν έχω δει κανένα να ρωτάει τον κ. Τσίπρα αν ισχύσει το πιθανό σενάριο αν θα φύγει από πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Πιστεύω ότι θα κερδίσω. Οι εκλογές είναι βαθιά δημοκρατική διαδικασία και στέκομαι με σεβασμό στην ετυμηγορία του ελληνικου λαού. Η ΝΔ είναι πολύ ενωμένη σήμερα, και πολύ ανανεωμένη. Δεν είναι πολλά τα κεντροδεξιά κόμματα στην Ευρώπη που έχουν ακολουθήσει αυτή τη διαδρομή.

Δεν έχουμε κρύψει το πολιτικό μας ενδιαφέρον για τις περιφέρειες. Είναι πολύ πιθανό ο κ. Τσίπρας να μην κερδίσει καμία περιφέρεια.

Δεν έχουμε μιλήσει για προδότες, δεν έχουμε μιλήσει για κρεμάλες, δεν έχουμε δαιμονοποιήσει τις πολιτικές επιλογές κανενός. Άλλοι τα έκαναν αυτά. Έχουμε μιλήσει για κακή συμφωνία. Είπα ότι κυρωμένη διεθνή συνθήκη δεν αλλάζει από τη μια στιγμή στην άλλη. Υπαρχουν πολλά να κάνουμε να μετριάσουμε τις αρνητικές συνέπειες της συμφωνίας των Πρεσπών.

Είναι αυτονόητη υποχρέωσή μου να πάω στη Θεσσαλονίκη και να κλείσω την προεκλογική μου εκστρατεία. Η εξωτερική πολιτική δεν θα μείνει έξω από αυτή την αντιπαράθεση, δεν θα μείνει έξω ούτε από την αντιπαράθεση των εθνικών εκλογών».

1
σχόλιο
  1. avatar ΝΙΚΟΣ

    Ναι ψηφίζουμε για την ελπίδα του Μαρινάκη να ξαναβρεθεί σκηνοθέτης των επόμενων σκανδάλων που θα μπλεχτεί η ΝΔ, αν γίνει κυβέρνηση

Παρακαλούμε περιμένετε ...