«Η κακοπαιγμένη παράσταση ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ έχει αντιλαϊκό σενάριο»

«Η κακοπαιγμένη παράσταση ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ έχει αντιλαϊκό σενάριο»

Τι ανέφερε από την ομιλία του στο Σύνταγμα, ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας

«Η ελπίδα και η προοπτική έχει όνομα και γράφεται με μεγάλα γράμματα: ΚΚΕ στις ευρωεκλογές, "Λαϊκή Συσπείρωση" στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές» τόνισε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην αποψινή του ομιλία στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Σύνταγμα.

Επισήμανε, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι ο λαός «πρέπει να έχει στήριγμα και αυτό ήταν, είναι και θα είναι το ΚΚΕ», ενώ ταυτόχρονα με «ισχυρό ΚΚΕ παντού» μπορεί να ανοίξει «ο δρόμος του λαού με την εξουσία στα δικά του χέρια».

Επιπλέον μίλησε για «κακοπαιγμένη παράσταση ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ με αντιλαϊκό σενάριο» και πρόσθεσε ότι «αυτό το έργο πρέπει να κατέβει μια ώρα αρχύτερα, και στη θέση των σημερινών άθλιων πρωταγωνιστών, να ανέβει ο λαός μας, και το σενάριο να είναι οι πραγματικές ανάγκες του».

Είπε ότι η αντιπαράθεση για το ποιός δουλεύει για το κεφάλαιο και ποιός τρέχει να υλοποιήσει τα σχέδια των Αμερικάνων και του ΝΑΤΟ δεν αφορά τον λαό.

Σημείωσε ότι ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ και τα άλλα αστικά κόμματα προσπαθούν να κρύψουν τη σύμπλευση τους στα κύρια ζητήματα και πως καλούν τον λαό «και με την ψήφο του την Κυριακή» να θεωρήσει «ξεχασμένα όσα έχασε στην κρίση και να τους χαρίσει τα κλεμμένα».

Πρόσθεσε ότι ακόμα και όσα προεκλογικά τάζουν είναι υπό αίρεση καθώς «οδεύουμε διεθνώς προς νέα καπιταλιστική κρίση» που μαζί με τους οξυμένους ανταγωνισμούς οπωσδήποτε θα επιδράσει «στην όποια ανάκαμψη στην Ελλάδα, (και) τα πράγματα για το λαό μας θα είναι ακόμα πιο δύσκολα, αν δεν αποφασίσει να τους πάρει αμπάριζα όλους αυτούς και το σύστημά τους».

«Φτάσαμε στις παροχές ψίχουλα όπου η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ επιστρέφει στο λαό 1 από τα 10 που του έχει κλέψει, ενώ τα υπόλοιπα 9 τα δίνει ως δώρο στο κεφάλαιο και θέλει να του πει ο λαός κι ευχαριστώ! Κι αυτό το ευχαριστώ, αν γίνει και ψήφος, θα είναι η έγκριση για τον επόμενο γύρο αντιλαϊκής επίθεσης», τόνισε.