Κόκκαλης: Ο παλαιότερος θεσμός που υπηρετεί τον συνάνθρωπο είναι η Εκκλησία

Κόκκαλης: Ο παλαιότερος θεσμός που υπηρετεί τον συνάνθρωπο είναι η Εκκλησία

Συνάντηση του υποψήφιου ευρωβουλευτή με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία και εκπρόσωπος της πολιτικής κίνησης ΚΟΣΜΟΣ, Πέτρος Κόκκαλης συναντήθηκε την Τρίτη 14 Μαΐου 2019, με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμο ενόψει των ευρωεκλογών της 26ης Μαΐου 2019.

Στη διάρκεια της συνάντησή τους, ο Πέτρος Κόκκαλης ενημέρωσε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο για την υποψηφιότητά του στις επικείμενες ευρωπαϊκές εκλογές και είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για τον κοινό ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν όλοι οι θεσμοί απέναντι στην επίτευξη των Παγκόσμιων Στόχων για τη βιώσιμη ανάπτυξη και την αντιμετώπιση των σύγχρονων, κρίσιμων περιβαλλοντικών και κοινωνικών θεμάτων.

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, μετά την συνάντησή του με τον Προκαθήμενο της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ελλάδος, δήλωσε ότι «η Εκκλησία είναι ο παλαιότερος θεσμός που σέβεται και υπηρετεί τον συνάνθρωπο. Η οικουμενική και πνευματική διάσταση της κλιματικής κρίσης αναδεικνύει την κρισιμότητα του ρόλου της Εκκλησίας στην δημιουργία ενός κόσμου για όλους»