Γεροβασίλη: Δεν δικαιούνται να ομιλούν συνδικαλιστές που έχουν να εργαστούν 20 χρόνια

Γεροβασίλη: Δεν δικαιούνται να ομιλούν συνδικαλιστές που έχουν να εργαστούν 20 χρόνια

Η υπουργός Προστασίας του Πολίτη ξέσπασε εναντίον συνδικαλιστών της ΕΛΑΣ με αφορμή δηλώσεις τους

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας βρίσκεται σε απόλυτη συνεργασία με το αρχηγείο της ΕΛΑΣ, ανέφερε η υπουργός Όλγα Γεροβασίλη, διαψεύδοντας κατηγορηματικά ότι υπάρχει εντολή προς την Ελληνική Αστυνομία, να μην επιχειρεί στα Εξάρχεια.

Παράλληλα, η υπουργός Προστασίας του Πολίτη έδειξε μερίδα συνδικαλιστών της ΕΛΑΣ, που μιλούν για άβατο στα Εξάρχεια, ενώ έχουν να εργαστούν 20 χρόνια, όπως είπε. Κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Λοβέρδος, «αξιοποίησε» την παρουσία της Όλγας Γεροβασίλη και κατήγγειλε ότι σε τροχαίο που συνέβη προ ολίγων ημερών πλησίον της πλατείας Εξαρχείων, η τροχαία δήλωσε, πως έχει εντολή να μην εισέρχεται στην περιοχή.

«Υπάρχει ένας τεράστιος μύθος, ότι η πολιτική ηγεσία δεν αφήνει την αστυνομία να κάνει τη δουλειά της. Θέλω να σας διαβεβαιώσω, ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου και το αρχηγείο της ΕΛΑΣ είμαστε σε απόλυτη συνεργασία, για να είμαστε υποβοηθητική στην υπηρεσιακή δυνατότητα της ΕΛΑΣ. Δεν έχει απαγορευτεί ποτέ στην ΕΛΑΣ να κάνει οποιαδήποτε επιχείρηση. Υπάρχουν άνθρωποι στην ΕΛΑΣ, που για δικούς τους λόγους -προφανώς θέλουν να πλήξουν την πολιτική ηγεσία- χρησιμοποιούν αυτό ως επιχείρημα», είπε η κ. Γεροβασίλη.

Πρόσθεσε δε: «Να δεχθώ την πολιτική διαφωνία. Όμως λένε αυτά και κάποιοι, που ενδεχομένως θέλουν να κρύψουν την πολιτική τους ανικανότητα. Αυτό είναι σοβαρό. Αυτοί που εκστομίζουν τέτοια επιχειρήματα από την πλευρά της ΕΛΑΣ, θα πρέπει να σκεφτούν ότι πλήττονται οι ίδιοι». Η υπουργός Προστασίας του Πολίτη απάντησε στον Ανδρέα Λοβέρδο, ότι για το περιστατικό που καταγγέλλει, θα διαταχθεί αμέσως προκαταρκτική εξέταση, προκειμένου να διαπιστωθεί, αν κάποιος άλλος είπε σε αξιωματικό της Τροχαίας, να μην κάνει τη δουλειά του.

Παράλληλα όμως επεσήμανε, ότι μόλις χθες έγινε επιχείρηση της ΕΛΑΣ στην πλατεία Εξαρχείων και υπάρχουν 7 συλλήψεις εμπόρων ναρκωτικών, που σημαίνει, ότι δεν υπάρχει άβατο. «Από την πλευρά μου, είμαι βέβαιη πως όταν η Ελληνική Αστυνομία θέλει να κάνει κάτι, είναι σε θέση να το κάνει και μπορεί και μένει η ίδια να το αποδείξει για τον εαυτό της». Πρόσθεσε ότι «αυτό λοιπόν, ότι εμείς δεν αφήνουμε την Αστυνομία, διότι εμείς είμαστε λίγο μαζί με τους κακοποιούς και λίγο με όλους τους άλλους, πρέπει να σταματήσει. Το ποιος αγαπάει την ΕΛΑΣ φαίνεται από τις πολιτικές που ακολουθεί ο καθένας απέναντι στην επιχειρησιακή δυνατότητα του Σώματος. Αυτή είναι η απάντησή μου και ευχαριστώ που μου δίνετε την ευκαιρία να σας τη δώσω και να τη στείλω και σε άλλους».

Η κ. Γεροβασίλη τόνισε ότι αυτή είναι η απάντησή της «σε κάποιους συνδικαλιστές, που ενώ έχουν να πάνε για δουλειά 20 χρόνια, ξέρουν δήθεν ότι η πολιτική ηγεσία στην Ελλάδα δεν αφήνει την ΕΛΑΣ να κάνει τη δουλειά της. Δεν απευθύνομαι συλλήβδην στους συνδικαλιστές. Υπάρχουν συνδικαλιστές που ενώ δικαιούνται, δεν κάνουν χρήση άδειας και πάνε για δουλειά. Αυτοί έχουν δικαίωμα να πουν και να κρίνουν ενάντια στην πολιτική ηγεσία. Αυτοί, όμως, που έχουν 30 ημέρες άδεια το μήνα, δεν έχουν δικαίωμα να μιλάνε για την επιχειρησιακή δυνατότητα της ΕΛΑΣ και ούτε για τους συναδέλφους τους, που τους προσβάλλουν με αυτά που λένε».

Παρακαλούμε περιμένετε ...