Μητσοτάκης: ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει Τσίπρας, συνεπώς και ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει Πολάκης

Μητσοτάκης: ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει Τσίπρας, συνεπώς και ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει Πολάκης

Νέα επίθεση κατά του πρωθυπουργού εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ

Νέα επίθεση κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, αν και ξεκίνησε λέγοντας ότι «είναι αλήθεια ότι η συζήτηση στη Βουλή στην Τετάρτη εκτραχύνθηκε».

Ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε, ότι προκλήθηκε από την αναφορά του πρωθυπουργού στην οικογένειά του και συμπλήρωσε ότι «ο κ. Τσίπρας κάνει λάθος να νομίζει, ότι η ευγένεια με την οποία επιλέγω να πολιτεύομαι, είναι έκφραση αδυναμίας». Αναφερόμενος δε στον στίχο του Μανώλη Αναγνωστάκη «δεν έφταιγε αυτός, τόσος ήταν» που του απηύθυνε ο κ. Τσίπρας την περασμένη Τετάρτη, είπε ότι «ο Ανέστης Αναγνωστάκης, γιος του ποιητή, είπε ότι ο στίχος του πατέρα του γράφτηκε για κάποοιον σας εσάς. Συνεπώς σας τον επιστρέφω κ. Τσίπρα».

Ο πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε ότι «Τσίπρας ίσον Πολάκης και Πολάκης ίσον Τσίπρας. ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει Τσίπρας, συνεπώς και ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει Πολάκης» και πρόσθεσε ότι «θα μπορούσε από την αρχή να ζητήσει από τον υπουργό του να ανασκευάσει, όταν επιτέθηκε άνανδρα σε έναν ήρωα της ζωής. Να τον ανακαλέσει στην τάξη, γιατί μείωσε έναν άξιο επιστήμονα με αναπηρία. Ή ακόμη και να τον αποπέμψει. Αν το είχε κάνει, τίποτε από αυτά που έγιναν την τελευταία εβδομάδα δεν θα είχαν συμβεί. Και πάντα η ειλικρινής συγγνώμη είναι ένδειξη γενναιότητας και όχι αδυναμίας».

Συνέχισε δε την επίθεση στον πρωθυπουργό, λέγοντας ότι «κ. Τσίπρα όταν μιλάτε στον ενικό σε αυτή την αίθουσα, θίγετε το αξίωμά σας». Είπε ακόμη, ότι «χειρότερο από τους χαρακτηρισμούς καφενείου, ήταν το να αποκαλέσετε περιφερόμενη γλάστρα τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο» και συμπλήρωσε ότι «τόσα mea culpa έχουν ακουστεί σε αυτή την αίθουσα, πείτε κι εσείς ένα για τον Στέλιο».

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στην ενέργεια του επικεφαλής της ευρωομάδας της ΝΔ Μανώλη Κεφαλογιάννη, να δείξει σε τηλεοπτικό σταθμό φωτογραφία, που απεικόνιζε τους δικτάτορε Παπαδόπουλο και Παττακό, υποστηρίζοντας ότι πρόσωπο που στεκόταν δίπλα τους, ήταν ο πατέρας του πρωθυπουργού. «Έχω το θάρρος να πω δημόσια, ότι κακώς ευρωβουλευτής μας χρησιμοποίησε στη δημόσια αντιπαράθεση συγκεκριμένες φωτογραφίες, που δεν είναι αληθινές» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Συνεχίζοντας, ο κ. Μητσοτάκης είπε, ότι «μίλησα για τον Πολακισμό, που έχει γίνει πια επίσημο κυβερνητικό δόγμα, ως μια μορφή φασισμού. Και "πριν αλέκτορα φωνήσαι", ήρθε ο κ. Πολάκης να με δικαιώσει λέγοντας επί λέξει: "Είμαι επικίνδυνος για τη δικιά σας δημοκρατία - αυτή που είχατε χρόνια και αυτή που θέλετε να ξαναφέρετε - και όχι για τη δημοκρατία των λαϊκών αναγκών"».

Αναφερόμενος στη σημερινή του επίσκεψη σε καταστήματα του Κολωνακίου που δέχθηκαν χθες το βράδυ επίθεση από κουκουλοφόρους, που φώναζαν συνθήματα υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα, είπε ότι «καταστήσατε τους πολίτες και ομήρους της βίας των κουκουλοφόρων σας παντού. Στα μαγαζιά τους, στα πανεπιστήμια, μέσα στις περιουσίες τους, στους δρόμους που περπατούν. Ως εδώ!». Χαρακτήρισε δε παρεξηγήσιμη την δημοσιοποίηση της έρευνας από την εισαγγελέα του Αρειου Πάγου. «Θεωρώ τουλάχιστον παρεξηγήσιμη τη σπουδή που επέδειξε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου να δημοσιοποιήσει την απόφασή της, να διερευνήσει την υπόθεση της μη χορήγησης άδειας στον δολοφόνο Κουφοντίνα» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Μιλώντας για τις ευρωεκλογές, ο κ. Μητσοτάκης είπε, ότι «οι ευρωεκλογές θα είναι ψήφος αποδοκιμασίας στην χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος από τη μεταπολίτευση και μετά. Και ψήφος στήριξης στην ενωμένη και ανανεωμένη ΝΔ». Δήλωσε πως σηκώνει το γάντι που πέταξε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε «αφού λοιπόν εσείς μετατρέψατε την Ευρωκάλπη σε δημοψήφισμα για την κυβέρνηση σας και εφόσον το αποτέλεσμα είναι μια ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, όπως εκτιμώ, τότε το βράδυ της 26ης Μαΐου θα σας μένει μόνο μια επιλογή. Να προκηρύξετε αμέσως εθνικές εκλογές. Και να δώσετε επιτέλους τη δυνατότητα στον λαό να πάρει τις τύχες στα χέρια του».