Διόρισαν Κώστα Καραμανλή και Ευάγγελο Βενιζέλο δικαστικούς αντιπροσώπους

Διόρισαν Κώστα Καραμανλή και Ευάγγελο Βενιζέλο δικαστικούς αντιπροσώπους

Οι Δικηγορικοί Σύλλογοι από παραδρομή στους καταλόγους τους συμπεριέλαβαν και εν ενεργεία πολιτικούς

Τα ονόματα του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, του πρώην υπουργού Νίκου Δένδια, αλλά και της υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου, συμπεριελήφθησαν στις λίστες των δικαστικών αντιπροσώπων για τις προσεχείς εκλογές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από παραδρομή των Δικηγορικών Συλλόγων κατά τη σύνταξη των καταλόγων των μελών τους, συμπεριελήφθησαν και ονόματα εν ενεργεία πολιτικών στους δικαστικούς αντιπροσώπους, χωρίς να διευκρινιστεί, ότι έχουν κώλυμα να αναλάβουν τα καθήκοντα τους τις ημέρες των εκλογών.

Οι επίμαχοι κατάλογοι έφτασαν στον Άρειο Πάγο, για να ακολουθήσει η σχετική κλήρωση με πολλούς πολιτικούς, αλλά και γνωστά πρόσωπα από διάφορους χώρους, όπως της δημοσιογραφίας, να λάβουν τους διορισμούς τους, ώστε να διενεργήσουν ως δικαστικοί αντιπρόσωποι την εκλογική διαδικασία.

Το λάθος έγινε αντιληπτό, μόνο όταν οι υπεύθυνοι των γραφείων των πολιτικών προσώπων παρέλαβαν τους σχετικούς διορισμούς και ήδη οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν ξεκινήσει διαδικασίες για την αντικατάσταση των διορισθέντων με άλλους δικηγόρους. Όπως διευκρίνιζε αρμόδια πηγή με βάση τη νομοθεσία ο Άρειος Πάγος δεν έχει δικαίωμα να διαγράψει ή να εξαιρέσει πρόσωπα από τον κατάλογο.