Υπουργοί Άμυνας Ελλάδας και Κύπρου: Η ψυχραιμία μας να μην εκληφθεί ως αδυναμία

Υπουργοί Άμυνας Ελλάδας και Κύπρου: Η ψυχραιμία μας να μην εκληφθεί ως αδυναμία

«Δεν θα μας παρασύρουν σε ενέργειες που θα οδηγήσουν σε περαιτέρω ένταση»

Ψυχραιμία η οποία δεν πρέπει να εκληφθεί ως αδυναμία, είναι η απάντηση Κύπρου και Ελλάδας απέναντι στις παράνομες και προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ σύμφωνα με το sigmalive.

Αυτό το μήνυμα θέλησαν να στείλουν οι Υπουργοί Άμυνας Ελλάδας και Κύπρου από την Λευκωσία όπου συναντήθηκαν την Τετάρτη (8/5).

Συγκεκριμένα ο Κύπριος Υπουργός Άμυνας, Σάββας Αγγελίδης, ξεκαθάρισε ότι η πρωτοφανής παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Διεθνούς Δικαίου από πλευράς Τουρκίας δεν θα μας παρασύρουν σε ενέργειες που θα οδηγήσουν σε περαιτέρω ένταση.

Αυτή πρόσθεσε ο κ. Αγγελίδης είναι και η επιδίωξη της Τουρκίας. «Αυτή η ψυχραιμία μας δεν πρέπει να εκληφθεί ως αδυναμία», υπογράμμισε.

Ο Υπουργός Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας, σημείωσε επίσης ότι μήνυμα συντονισμού ενεργειών τόσο με την Ελλάδα την Ε.Ε και άλλες φίλες χώρες έχει σταλεί μέσω των δημόσιων τοποθετήσεων τους.

Παράλληλα, ανέφερε ότι η ανάγκη συλλογικής αντίδρασης μέσα στο πνεύμα της Συνθήκης Λισαββόνας αποτελούν τη βάση για τη συνέχεια.

Από την πλευρά του ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, της Ελλάδος, Ευάγγελος Αποστολάκης, δήλωσε ότι μέσω των συναντήσεων του με τον Κύπριο ομόλογο του διαπιστώνεται η αναβάθμιση της συνέργειας και του συντονισμού των δυο ένοπλων δυνάμεων.

Παράλληλα, τόνισε, ότι είχε την τιμή να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συζητώντας θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος ειδικότερα τώρα με τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας με την πρόσφατη της απόφαση να προβεί σε παράνομη γεώτρηση στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπως είπε.

Ο ίδιος επικρότησε την ψύχραιμη και νηφάλια στάση της Κύπρου τονίζοντας ότι σε μια ταραγμένη γειτονιά Κύπρος και Ελλάδα παραμένουν στο επίκεντρο των γεωπολιτικών εξελίξεων επιζητώντας την ειρήνη και την σταθερότητα.