Καμμένος: Πράξη εισβολής τυχόν γεώτρηση της Τουρκίας στην Κυπριακή ΑΟΖ

Καμμένος: Πράξη εισβολής τυχόν γεώτρηση της Τουρκίας στην Κυπριακή ΑΟΖ

Κάλεσε σε ένα κοινό εθνικό μέτωπο επισημαίνοντας την αντίδραση της διεθνούς κοινότητας

Στην τουρκική προκλητικότητα και την απειλή παραβίασης της εθνικής κυριαρχίας της Κύπρου αναφέρθηκε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, στην εισαγωγική του ομιλία στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα στο Αγρίνιο.

Ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε καταρχήν στην πρότασή του για αναβολή της συζήτησης της πρότασης μομφής κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, στη Βουλή, διότι όπως είπε «η κατάσταση στο θέμα της τουρκικής προκλητικότητας εξελίσσεται στη σοβαρότερη εθνική κρίση μετά από την περίπτωση του "Σισμίκ" και τα Ίμια, αν δούμε τη σημασία της τουρκικής απειλής για παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας στην κυπριακή ΑΟΖ».

Σημειώνοντας ότι η διεθνής κοινότητα, «οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, η Ρωσία, η Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και οι χώρες της Μεσογείου, το Ισραήλ, η Αίγυπτος, η Ιορδανία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα» προβαίνει σε «δημόσιες δηλώσεις υπέρ των ελληνικών θέσεων», πρόσθεσε ότι «δεν μπορεί να έχουμε στην Ελλάδα "κοκορομαχία", όταν οι εθνικές μας θέσεις στηρίζονται από τη διεθνή κοινότητα». Ο κ. Καμμένος πρότεινε αντί της πολιτικής αντιπαράθεσης στη Βουλή, να εκδοθεί κοινό ανακοινωθέν «όπου όλες οι πολιτικές δυνάμεις θα συντάσσονται με την εθνική θέση και έτσι θα δώσουμε και μία πολύ μεγάλη δύναμη στα στελέχη των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων που βρίσκονται αυτή την στιγμή σε εγρήγορση».

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ δήλωσε στη συνέχεια, ότι «η συνεχής προκλητικότητα εκ μέρους της Τουρκίας να προχωρήσει σε παραβίαση των εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας εντός της κυπριακής ΑΟΖ, αποτελεί εχθρική πράξη, αποτελεί πράξη ισότιμη με την εισβολή στην Κύπρο το 1974», και πρόσθεσε λέγοντας πως «αν πραγματώσουν την απειλή τους και προχωρήσουν σε χρήση του γεωτρύπανου μέσα στην κυπριακή ΑΟΖ, αυτό θα αποτελεί πράξη εισβολής».

Δήλωσε επίσης, ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες «είμαστε διατεθειμένοι ακόμα και να διακόψουμε την προεκλογική μας εκστρατεία, για να πάρουμε μέρος σε ένα κοινό εθνικό μέτωπο, όπου σύσσωμο το έθνος θα απαντήσει σε αυτές τις προκλητικές κινήσεις εκ μέρους της γείτονος χώρας».

Αναφερόμενος στις ευρωεκλογές, ο κ. Καμμένος είπε, ότι ήταν επιλογή των ΑΝΕΛ να μην ανήκουν σε ευρωπαϊκό κόμμα, διότι τόσο το Λαϊκό Κόμμα στο οποίο συμμετέχει η ΝΔ, όσο και το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα στο οποίο συμμετέχουν το ΚΙΝΑΛ και το Ποτάμι και το κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, όπου συμμετέχει ο ΣΥΡΙΖΑ, «έχουν την κοινή θέση της ευρωπαϊκής ενοποίησης μέσω της λογικής της παγκοσμιοποίησης, της κατάργησης δηλαδή των εθνών κρατών, της υποστολής των σημαιών, της κατάργησης των αξιών και των παραδόσεων κάθε κράτους-μέλους, πράγμα που θεωρούμε ότι είναι αντίθετο με την Ευρώπη που οραματίστηκαν οι μεγάλοι οραματιστές της Ευρώπης με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή που έβαλε την Ελλάδα στην ΕΟΚ, χαράσσοντας ουσιαστικά τη Ευρώπη των εθνών-κρατών».

Πρόσθεσε, ότι η κοινή αυτή θέση είναι αντίθετη και «με την Ευρώπη που οραματίστηκε ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο οποίος μετά τη συνάντηση των Καννών κατήγγειλε, ότι η Ευρώπη μετατρέπεται σε ένα όργανο ενός διευθυντηρίου, το οποίο δεν βλέπει τις χώρες μέλη σαν ίσες χώρες, με δημοκρατικούς όρους». «Βλέπουμε μια Ευρώπη, η οποία έχει καταντήσει ένα σύνολο χωρών τα οποία εκτελούν τις εντολές της Γερμανίας. Το διαφημιστικό μας σποτ με τον «Thanassis» που τρώει από το χέρι της Μέρκελ και εκτελεί εντολές, έχει να κάνει ακριβώς με τη στάση των ευρωβουλευτών που είναι μέλη συγκεκριμένων πολιτικών ομάδων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και που αντί να εκπροσωπούν τα εθνικά συμφέροντα, εκπροσωπούν δυστυχώς την κεντρική πολιτική γραμμή» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Καμμένος έκανε λόγο για «τραγική κατάληξη της ψηφοφορίας για την καταδίκη της Γενοκτονίας των Ποντίων» και χαρακτήρισε «ακόμα πιο θλιβερό ότι δεν είδαμε έστω μια φορά όλους τους εκλεγμένους από τον ελληνικό λαό ευρωβουλευτές, να εκφράζουν από κοινού μια εθνική θέση». Υπογράμμισε ότι οι ΑΝΕΛ «θα παλέψουν για την Ευρώπη των εθνών-κρατών», πως «δεν θα συμβιβαστούν με την αρχή της παγκοσμιοποίησης και της υποστολής των ελληνικών σημαιών» και γι' αυτό ζητούν την ψήφο του ελληνικού λαού στις ευρωεκλογές.

Ο κ. Καμμένος προχώρησε επίσης, σε απολογισμό του έργου που έγινε στην Αιτωλοακαρνανία κατά τη διάρκεια της τετραετίας στην οποία οι ΑΝΕΛ συμμετείχαν στην κυβέρνηση. Τέλος, παρουσίασε τους υποψήφιους ευρωβουλευτές των ΑΝΕΛ, Νίκο Νησιώτη, Νίκο Πελεγίνη, Βαγγέλη Σπανό, Θεόφιλο Βασιλείου και Νίκο Διακομιχάλη.