Ο Καμμένος καλεί Τσίπρα και Μητσοτάκη να αναβάλουν την αντιπαράθεση στο Κοινοβούλιο

Ο Καμμένος καλεί Τσίπρα και Μητσοτάκη να αναβάλουν την αντιπαράθεση στο Κοινοβούλιο

«Αυτή τη στιγμή η πατρίδα χρειάζεται ενότητα»

«Αυτή τη στιγμή η πατρίδα, χρειάζεται ενότητα και τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων θέλουν τον ελληνικό λαό, σύσσωμο μαζί τους».

Αυτό το μήνυμα έστειλε από τα Ιωάννινα, ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος τόνισε, πως οι συγκυρίες στο Αιγαίο, την Κύπρο και την Κυπριακή ΑΟΖ, δεν επιτρέπουν αντιπαραθέσεις.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ μάλιστα, επισήμανε, πως «την ώρα που για 1η φορά μετά το 1974, βλέπουμε να έχουμε δηλώσεις σήμερα από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, από την Ρωσική πλευρά, από το Ισραήλ ,από την Αίγυπτο, από την Ευρώπη, οι οποίες συντάσσονται με τις εθνικές θέσεις, εμείς εδώ να στήνουμε κοκορομαχίες στην Βουλή» και ζήτησε ακόμη μια φορά, από τους κ. Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκο Μητσοτάκη, να αναβάλουν την αντιπαράθεση στο κοινοβούλιο, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ειδικότερα, ο κ. Καμμένος δήλωσε: «Στην Κύπρο, στην Κυπριακή ΑΟΖ αυτή την στιγμή, δεν έχουμε απλώς μια προκλητική ενέργεια, με την έννοια της παραβίασης του Διεθνούς Δικαίου, μόνο. Δεν έχουμε μια παράνομη είσοδο στην Κυπριακή ΑΟΖ. Έχουμε, απειλή παραβίασης της εθνικής κυριαρχίας. Η γεώτρηση που απειλούν ότι θα κάνουν οι Τούρκοι αποτελεί ουσιαστικά καταπάτηση εθνικού εδάφους. Αυτό είναι πολεμική ενέργεια. Για αυτό βλέπετε και τις αντιδράσεις από την πλευρά της κ. Μογκερίνι και του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και των Ρώσων, των Αιγύπτιων και των άλλων χωρών.

Έχουμε ουσιαστικά μια εισβολή. Εάν λοιπόν εμείς δεν έχουμε την σοβαρότητα να αφήσουμε τις αντιπαραθέσεις μας και να τις αναβάλουμε, εγώ δεν λέω στη ΝΔ δεν πρέπει να καταθέσει, και να βγούμε σε ένα συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σε μια ενημέρωση από την πολιτική και την στρατιωτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ, επιτέλους να ενώσουμε την φωνή μας με όλους τους συμμάχους μας, νομίζω ότι θα έχουμε χάσει μια χρυσή ευκαιρία. Επιμένω στην πρόταση αυτή, εδώ από τα Γιάννενα ζητώ και από τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης του οποίου στα χέρια είναι να καταθέσει την πρόταση μομφής, αλλά και από τον πρωθυπουργό που στα χέρια του είναι να καταθέσει την μετατροπή της πρότασης μομφής σε ψήφο εμπιστοσύνης, να αναβάλουμε αυτήν την συζήτηση. Έχουν αρκετό χρόνο να αντιπαρατεθούμε μεταξύ μας».

Ο κ. Καμμένος, είπε ότι η τουρκική προκλητικότητα συνεχίζεται και στο Αιγαίο, με καθημερινές παραβιάσεις επανδρωμένων αεροσκαφών και υπογράμμισε την αναγκαιότητα για σύμπνοια και η μία εθνική φωνή, ώστε να δοθεί ένα πολύ σημαντικό μήνυμα και τα έξω και προς τα μέσα. «Όταν οι πολιτικές δυνάμεις δείξουμε, ότι το εθνικό είναι πιο πάνω από το μικροπολιτικό, αυτό θα δώσει και προς το εσωτερικό της χώρας, ένα διαφορετικό μήνυμα» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο πρώην υπουργός Εθνικής 'Αμυνας και έκανε ειδική αναφορά στους Έλληνες πιλότους. «Οι πιλότοι, οι οποίοι κατά την διάρκεια της θητείας τους χαιρετούν το 10% των συμμαθητών τους, πέφτοντας σε καιρό ειρήνης με συνθήκες πολέμου, είναι εκείνοι που υπερασπίζονται την εθνική κυριαρχία και την ακεραιότητα της χώρας. Είναι οι πρώτοι που εμπλέκονται και αερομαχούν.

Δεν μπορεί λοιπόν, την ώρα που αυτοί οι άνθρωποι δίνουν την δική τους μάχη για όλους μας και το ίδιο πράττει το Πολεμικό Ναυτικό ,αλλά και ο Στρατός Ξηράς, την ώρα που για 1η φορά αν θέλετε μετά το 1974, βλέπουμε να έχουμε δηλώσεις σήμερα από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, από την Ρωσική πλευρά, από το Ισραήλ, από την Αίγυπτο, από την Ευρώπη οι οποίες συντάσσονται με τις εθνικές θέσεις, εμείς εδώ να στήνουμε κοκορομαχίες στην Βουλή. Δεν είναι μια πολιτική κίνηση ούτε πάμε να εισπράξουμε τίποτα με αυτό που κάνω. Το κάνω σαν Έλληνας πολίτης, ως πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας. Εκφράζω την αγωνία όλων των σωμάτων των ενόπλων δυνάμεων. Οι ένοπλες δυνάμεις δεν θέλουν ούτε χρήματα, ούτε τίποτε άλλο πέραν της αγάπης και της στήριξης του ελληνικού λαού».

Ο Πάνος Καμμένος μαζί με υποψήφιους ευρωβουλευτές του κόμματος του, ξεκίνησε την περιοδεία στον Νομό Ιωαννίνων, χθες το απόγευμα, από το Μέτσοβο. Στις 9 το πρωί, είχε συνάντηση με τον Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ. Μάξιμο, ενώ συνεχίζει την περιοδεία του στο Νομό, με επισκέψεις σε ακριτικά χωριά της Κόνιτσας και του Πωγωνίου. Αναφερόμενος στον Νομό Ιωαννίνων, είπε πως η περιοχή έχει να πάρει πολλά από το Κράτος, μετά από μία πολυετή φτώχεια, να δοθεί η δυνατότητα στην κοινωνία, μαζί με την Εκκλησία και την εκπαιδευτική κοινότητα, να δημιουργηθούν προϋποθέσεις Ανάπτυξης. Ο Πάνος Καμένος αναφέρθηκε και στις ενέργειες οι οποίες έγιναν από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας για το αίσθημα ασφάλειας της περιοχής, ειδικά στην παραμεθόριο, με την επαναλειτουργία στρατιωτικών φυλακίων και την επαναδραστηριοποίηση της Εθνοφυλακής.