«Κουράστηκε ο κόσμος από τα μεγάλα λόγια. Κάποιος πρέπει να κάνει τη δουλειά»

«Κουράστηκε ο κόσμος από τα μεγάλα λόγια. Κάποιος πρέπει να κάνει τη δουλειά»

Μιλώντας στο «Έθνος της Κυριακής» ο επικεφαλής του συνδυασμού «Αθήνα Ψηλά» για τον Δήμο Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, εμφανίζεται αποφασισμένος για αποτελεσματική και ουσιαστική δουλειά σε περίπτωση εκλογής του ενώ αναφέρει ότι δεν πιστεύει ότι δικαιούται περίοδο χάριτος.

«Προτίθεμαι να ασχοληθώ πρώτα απ’ όλα με τη λάντζα. Με όλα εκείνα τα μικρά τα οποία είναι στην πραγματικότητα η δουλειά του δημάρχου και κάνουν τα μεγάλα. Και που τελικώς είναι και τα απολύτως ζητούμενα για τους δημότες. Καθαριότητα-πράσινο-φως-δημόσιος χώρος» αναφέρει ο κ. Μπακογιάννης και συνεχίζει:

«Αυτό δεν σημαίνει ότι θ’ αφήσουμε στην άκρη τα υπόλοιπα. Αλλά νομίζω ότι έχει κουραστεί ο κόσμος από τα πολλά μεγάλα λόγια και τα φαραωνικά σχέδια. Κάποιος να σκύψει να κάνει τη δουλειά είναι ο στόχος. Χωρίς πολλά πολλά. Γι αυτό και το πρόγραμμά μας είναι τόσο συγκεκριμένο και κοστολογημένο και ενδεχομένως λίγο κουραστικό στο να το διαβάζει κανείς. Διότι θέλουμε την επόμενη μέρα, αν μας εμπιστευτούν οι πολίτες, να είμαστε έτοιμοι. Δεν πιστεύω ότι δικαιούμαστε περίοδο χάριτος, ούτε ότι η Αθήνα έχει αυτή την πολυτέλεια. Οφείλουμε, αν μας δοθεί η δυνατότητα, να σηκώσουμε άμεσα τα μανίκια για να κάνουμε τη δουλειά μας αποτελεσματικά και ουσιαστικά».

Σχετικά με το ζήτημα της ανομίας, ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων υπογράμμισε: «Η πόλη μας πρέπει να γίνει ασφαλής για όλους μας. Εκτός από τη συνεργασία της ΕΛΑΣ με τη Δημοτική Αστυνομία, προτείνουμε ένα Ενιαίο Κέντρο Ασφάλειας, με το Δήμο σε ρόλο συντονιστή. Μέσα από αυτό, η Ελληνική Αστυνομία θα συνεργάζεται με όλους τους συναρμόδιους φορείς για μια πιο έγκαιρη και οργανωμένη επέμβαση. Επίσης, προωθούμε την πρόληψη σε κάθε γειτονιά, μέσα από την αναβάθμιση των Τοπικών Συμβουλίων Πρόληψης της Εγκληματικότητας και μεταξύ των άλλων τον φωτισμό κάθε δρόμου και πεζόδρομου της Αθήνας. Δεν μπορούμε να παραμένουμε άλλο δέσμιοι διχαστικών λογικών και προκαταλήψεων, παρακολουθώντας την πόλη μας να καταρρέει καθημερινά. Η βία δεν είναι θεωρία και δεν έχει χρώμα. Είναι απλώς βία. Τέλος».