Στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας ο αμερικανός πρέσβης

Στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας ο αμερικανός πρέσβης

«Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος καθώς και ζητήματα που άπτονται του περιβάλλοντος ασφαλείας στην Ανατολική Μεσόγειο».

Στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας βρέθηκε σήμερα ο πρέσβης των ΗΠΑ Geoffrey R. Pyatt, όπου συναντήθηκε με τον υπουργός Ευάγγελο Αποστολάκη.

Του Μαρίνου Γκασιάμη

Και οι δύο πλευρές τηρούν σιγή ιχθύος ως προς το τί συζητήθηκε και το ελληνικό υπουργείο αρκέστηκε σε μια λιτή αναφορά σύμφωνα με την οποία: «Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος καθώς και ζητήματα που άπτονται του περιβάλλοντος ασφαλείας στην Ανατολική Μεσόγειο».

Αξίζει να αναφερθεί ωστόσο πως από το πρωί κυκλοφορεί η είδηση πως η Αθήνα είναι έτοιμη να αγοράσει από την Ουάσιγκτον 3 μη επανδρωμένα αεροσκάφη MQ-9 Reaper που διαθέτουν και δυνατότητα προσβολής στόχων, έναντι του ποσού των 50 εκατομμυρίων δολαρίων. Πηγές και στις δύο πλευρές με τις οποίες επικοινώνησε το news.gr επιβεβαίωσαν απλά πως υπάρχουν σχετικές συζητήσεις αλλά δεν επιβεβαίωσαν το γεγονός σχετικής συμφωνίας.

Αίσθηση δε έχει προκαλέσει σήμερα η οργισμένη ανάρτηση της ρωσικής πρεσβείας που απάντησε στις δηλώσεις Μενέντεζ από την Αθήνα σχετικά με τις κινήσεις της Μόσχας στην περιοχή και πιθανών αυτή η αντίδραση να απασχόλησε την συνάντηση στο ΥΠΕΘΑ.