«Ο κ. Τσίπρας ταυτίστηκε απόλυτα με τον Πολάκη»

«Ο κ. Τσίπρας ταυτίστηκε απόλυτα με τον Πολάκη»

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ για τη στήριξη του πρωθυπουργού στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας

Την έκπληξή του, για το ότι ο πρωθυπουργός «ταυτίστηκε απόλυτα με αυτόν τον άνθρωπο (σ.σ. Παύλο Πολάκη)» και μάλιστα λίγο μετά την αρνητική τοποθέτηση του Νίκου Φίλη στην Ολομέλεια για τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, εξέφρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Κώστας Τζαβάρας.

Παίρνοντας τον λόγο αμέσως μετά την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Τζαβάρας είπε προς τον πρωθυπουργό, ότι «δεν θα το περίμενε ποτέ κανένας για σας, μετά τη δήλωση του εισηγητή σας, Νίκου Φίλη, από του βήματος της Βουλής, ότι η συμπεριφορά του Πολάκη δεν εκπροσωπεί το δημοκρατικό ήθος, που πρέπει να υπηρετούμε σε αυτή την αίθουσα, να ταυτιστείτε απόλυτα με αυτόν τον άνθρωπο. Έναν πολιτικό που συστηματικά παραβιάζει όλες τις αρχές της Δημοκρατίας, της ηθικής, της πολιτικής, του Συντάγματος, που έχουν αναγορεύσει όχι απλώς ως αξία, αλλά ως αυταξία τον άνθρωπο και την αξιοπρέπειά του».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ προσέθεσε, απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό, ότι «αυτή ακριβώς η καταφορά που έκανε ο κ. Πολάκης, παραβιάζει την αξία του ανθρώπου, αυτό που έκανε -να στραφεί εναντίον ενός ανθρώπου που είναι αγωνιστής της ζωής, που προσπάθησε και κατάφερε να υπερνικήσει τις φυσικές του αδυναμίες και να ανακηρυχθεί πρωταθλητής στον αγώνα που δίνει σήμερα η Ελλάδα για να αναγορεύσει και να ανακηρύξει εκπροσώπους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο-, δεν νομίζω ότι έχετε το δικαίωμα να την καλύψετε».

Συμπλήρωσε ότι «δεν νομίζω, ότι έχετε το δικαίωμα να την καλύψετε κάτω από αυτή την πρόκληση, δήθεν ότι ταυτίζεται ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, ο πρωθυπουργός που έχει την άμεση δημοκρατική νομιμοποίηση και απολαμβάνει της εμπιστοσύνης της Βουλής, με αυτόν τον άνθρωπο και κυρίως μάλιστα επιστρατεύοντας ένα επιχείρημα, που δεν είναι απλώς δικολαβίστικο, αλλά παραβιάζει τους κανόνες κάθε λογικής».

«Είπατε ότι αυτός ο άνθρωπος έχει ένα ξεχωριστό ύφος», είπε απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ και πρόσθεσε: «Αυτός ο άνθρωπος και το ύφος του, μας είπατε, ότι είναι δύο διαφορετικά και ξεχωριστά πράγματα. Όχι κύριε πρωθυπουργέ. Ο άνθρωπος είναι το ύφος του. Μπορεί κάθε ένας από μας να μην είναι ιδιοφυής, όμως είναι αναπότρεπτο να είναι ιδιο-υφής. Ο καθένας από εμάς είναι το ύφος του».

Τέλος, κάλεσε τον πρωθυπουργό να αποπέμψει τον Παύλο Πολάκη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς, όπως είπε «το ύφος του όχι απλώς υπονομεύει τις αξίες της Δημοκρατίας, της ευπρέπειας, της αξιοπρέπειας για την οποία αγωνιζόσασταν στις πλατείες κάποτε. Έχετε δημοκρατική υποχρέωση, αλλά είναι υποχρέωση του πρωθυπουργού που απορρέει από το ίδιο το όνομα της ανθρωπιάς, να τον αποπέμψει από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του».

Παρακαλούμε περιμένετε ...