«Θα στηρίξουμε την προσπάθεια αποκατάστασης του καθεδρικού ναού του Παρισιού»

«Θα στηρίξουμε την προσπάθεια αποκατάστασης του καθεδρικού ναού του Παρισιού»

Τη βαθιά θλίψη της για την καταστροφή εξέφρασε η υπουργός Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά

Τη βαθιά θλίψη της για την καταστροφή που υπέστη ο καθεδρικός ναός της Παναγίας των Παρισίων, εξέφρασε η υπουργός Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 FM». Τόνισε, επίσης, ότι η Ελλάδα θα στηρίξει την προσπάθεια αποκατάστασης του καθεδρικού ναού του Παρισιού.

Όταν βλέπουμε ένα μνημείο να καταστρέφεται μπροστά στα μάτια μας, μνημείο ιστορικής αναφοράς για το Παρίσι, νιώθουμε σαν να χάνουμε κάτι από τη ζωή μας. Η ζωή των μνημείων ταυτίζεται με την ίδια τη ζωή μας και με την ιστορία ενός τόπου, ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Ζορμπά.

Επισήμανε ότι όλοι πρέπει να έχουμε μια εγρήγορση για την προστασία και των δικών μας μνημείων και πρόσθεσε: «Η αίσθηση ότι μπορεί να συμβεί κάτι ξαφνικό σε κάποιο μνημείο πρέπει οδηγήσει όλο τον κόσμο σε ένα καλύτερο σχεδιασμό για την προστασία των μνημείων».

1
σχόλιο
  1. avatar ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ

    H Ελλάδα θα στηρίξει την προσπάθεια αποκατάστασης του καθεδρικού ναού του Παρισιού.

    Επιτέλους μια υπερχρεωμένη/καταχρεωμένη χώρα που παίρνει υψηλότοκα δάνεια από τους Ευρωπαίους τοκογλύφους ,έχει το πολιτικό ανάστημα και την οικονομική ευρωστία -σαν περιφερειακή δύναμη που είναι- να ηγηθεί της προσπάθειας αποκατάστασης της Παναγίας των Πσρισίων.

    Α ΡΕ ΖΟΡΜΠΑΔΕΣ ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ!!!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...