Μητσοτάκης: Για να κυβερνήσεις σωστά χρειάζεται σοφία

Μητσοτάκης: Για να κυβερνήσεις σωστά χρειάζεται σοφία

Συναντήσεις του προέδρου της ΝΔ με φορείς την Νάξου

Με ένα κοτσάκι υποδέχτηκαν οι κάτοικοι της Νάξου τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος συναντήθηκε με τον δήμαρχο και μέλη του δημοτικού συμβουλίου και στη συνέχεια επισκέφθηκε την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου η οποία έχει κύκλο εργασιών 20,5 εκατ. ευρώ και αντιπροσωπεύει το 60% της τοπικής οικονομίας.

Χαρακτηριστικό είναι, ότι κάθε χρόνο η Ένωση εξάγει συνολικά 50 με 60 τόνους προϊόντων. Ο κ. Μητσοτάκης επισκέφτηκε και το Φιλώτι, όπου τον υποδέχθηκαν στην πλατεία του χωριού με ένα ακόμη κοτσάκι, του πρόσφεραν να δοκιμάσει παραδοσιακά προϊόντα και κυρίως τα περίφημα τοπικά τυριά τους. Το Φιλώτι είναι ένα κτηνοτροφικό χωριό, όπου ζουν 1.800 μόνιμοι κάτοικοι και στο οποίο εκτρέφονται 50.000 αιγοπρόβατα.

Απευθυνόμενος προς τον κ. Μητσοτάκη, ο παπάς του χωριού του θύμισε, ότι τους είχε επισκεφθεί ξανά μαζί με τον πατέρα του το 1990, λίγες μέρες αφού είχε εκλεγεί πρωθυπουργός. Μετά το Φιλώτι, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατευθύνθηκε στην Απείρανθο, όπου είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί τον τοπικό γυναικείο συνεταιρισμό και το παραδοσιακό κλωστοϋφαντουργικό τους εργαστήρι στο οποίο εργάζονται γυναίκες του χωριού.

Επισκεπτόμενος το καφενείο του χωριού, του δώρισαν ένα βιβλίο με την ιστορία της Απειράνθου και ένα κρητικό μαχαίρι, καθώς όπως του ανέφεραν οι κάτοικοι, το χωριό τους έχει πολύ στενές σχέσεις με την Κρήτη. Σε διάλογο μάλιστα που είχαν, του είπαν πως «όπου πηγαίνεις σου ζητούν και από κάτι. Εμείς δεν σου ζητούμε τίποτε, μόνο να κυβερνήσεις με αρετή και τόλμη. Και να έχεις κάπου στο γραφείο σου αυτό το μαχαίρι για να μας θυμάσαι».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΝΔ τους ευχαρίστησε και πρόσθεσε πως «εκτός από αρετή και τόλμη, χρειάζεται και σοφία για να κυβερνήσεις σωστά». Ο κ. Μητσοτάκης ολοκλήρωσε την επίσκεψη του με μία βόλτα στο χωριό και ανανέωσε το ραντεβού του για μετά τις εκλογές, όταν, όπως αναφέρουν πηγές της ΝΔ, ελπίζει να επισκεφθεί τη Νάξο ως πρωθυπουργός.

2
σχόλια
  1. avatar τηανοσ

    σοφε κουλη, εγραψες παλι .....εισαι πραγματικος μ.....ς!

  2. avatar ΑΛΕΞΗΣ

    Σωστά λέει, χρειάζεται σοφία, γι αυτό οι πολίτες θα πρέπει να αναζητήσουν κάποιο άλλο κόμμα και όχι τη ΝΔ, γιατί εκεί η σοφία είναι απούσα εδώ και δεκαετίες, δηλαδή μετά την αποχώρηση του αείμνηστου Κώστα Καραμανλή έφυγε μαζί του.

Παρακαλούμε περιμένετε ...