Ηλιόπουλος: «Σε κουτσό άλογο ποντάρεις» είχα πει στον Τσίπρα

Ηλιόπουλος: «Σε κουτσό άλογο ποντάρεις» είχα πει στον Τσίπρα

«Δεν το περίμενα ότι ο πρωθυπουργός θα με έλεγε καθηγητή για ένα άλλο κομμάτι»

Ο Νάσος Ηλιόπουλος περιέγραψε την περίοδο που του έγινε η πρόταση για να διεκδικήσει τον δήμο Αθηναίων, αναφέροντας πως είπε στον Αλέξη Τσίπρα «σε κουτσό άλογο ποντάρεις», λόγω του ότι είχε χτυπήσει το γόνατό του.

Ο υποψήφιος δήμαρχος του ΣΥΡΙΖΑ για την πρωτεύουσα, μίλησε στην εκπομπή «Τώρα… ό,τι συμβαίνει» του Open, λέγοντας αρχικά πως «έχω γεννηθεί και έχω μεγαλώσει στον Άγιο Νικόλαο, ενώ αυτήν τη στιγμή μένω στα Κάτω Πατήσια. Μια γειτονιά που μπορεί να χαρακτηριστεί η "πίσω αυλή της Αθήνας". Το τέταρτο διαμέρισμα έχει πάρα πολλά προβλήματα. Η πλειοψηφία του κόσμου αισθάνεται την εγκατάλειψη από τη δημοτική Αρχή και είναι σημαντικό η κουβέντα να μην περιστρέφεται μόνο γύρω από το κέντρο της πόλης».

Για τον χαρακτηρισμό από τον Αλέξη Τσίπρα ως «Profesor» από το Casa de Papel, σημείωσε: «Όταν τελείωσα τις σπουδές μου ξεκίνησα να δουλεύω ως εκπαιδευτικός. Δεν το περίμενα ότι ο πρωθυπουργός θα με έλεγε καθηγητή για ένα άλλο κομμάτι».

Σχετικά με την πρόταση από τον κ. Τσίπρα για τις προσεχείς εκλογές και το πώς αυτή του έγινε, απάντησε: «Όταν έγινε η πρόταση, είχα την ατυχία να έχω έναν τραυματισμό στο γόνατο και όταν με πήραν τηλέφωνο, ήμουν στο ΚΑΤ. Και τους λέω "να μιλήσουμε πιο μετά, γιατί είμαι στο ΚΑΤ;". Και με παίρνει ο πρωθυπουργός και μου λέει: "Μα καλά, κατάφερες να σπάσεις το πόδι σου;". Και το λέω: "Σε κουτσό άλογο ποντάρεις". Τελικά όλα πήγαν καλά και συμφωνήσαμε για να διεκδικήσω την δημαρχία της Αθήνας», αλλά προχωρήσαμε κανονικά.

Αναφορικά με τα προβλήματα της πόλης, βάζοντάς τα ιεραρχικά, ανέφερε πως «το πρώτο που θα έβαζα, είναι το χειρότερο που μπορεί να πάθει αυτή η πόλη, είναι η αίσθηση ότι τίποτα δεν μπορεί να πάει καλύτερα. Το σημαντικότερο είναι ο κόσμος της Αθήνας να πιστέψει στις δυνατότητες της πόλης. Να αισθάνονται ότι θα υπάρχει ένας δήμαρχος που είναι και δικός του άνθρωπος. Κάνω ένα πείραμα και ρωτάω τον κόσμο "ποιος είναι ο τελευταίος δήμαρχος που θυμάστε;" και οι περισσότεροι μου απαντούν ο Μπέης».