«Θέλω μία ευρεία νίκη που θα σημάνει το τέλος της κυβερνητικής προοπτικής του ΣΥΡΙΖΑ»

«Θέλω μία ευρεία νίκη που θα σημάνει το τέλος της κυβερνητικής προοπτικής του ΣΥΡΙΖΑ»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε τη σιγουριά του για το αποτέλεσμα των εκλογών

Για όλους και για όλα μίλησε απόψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τηλεοπτική εκπομπή Open Mind της Έλλης Στάη στον τηλεοπτικό σταθμό Οpen.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε αρχικά στα πρώτα βήματα της πολιτικής του καριέρας και στο βάρος του ονόματός του: «Όταν ξεκίνησα τη σταδιοδρομία μου, σας είχα πει και τότε, ότι θα ήθελα οι άνθρωποι να γνωρίζουν τον Κυριάκο πίσω από τον Μητσοτάκη.  Και όταν τώρα περπατώ στις γειτονιές και ο κόσμος με φωνάζει με το μικρό μου όνομα, αυτό για μένα είναι μία επιβεβαίωση ότι ναι, ξεκίνησα από μία θέση πλεονεκτική. Δεν το αμφισβήτησα ποτέ, αλλά νομίζω ότι έχουν πια γνωρίσει τον άνθρωπο Κυριάκο. Γνωρίζουν τι θέλω να κάνω. Είμαι υπερήφανος για την οικογένειά μου, εξαιρετικά περήφανος για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, για όλα όσα προσέφερε, για όλα όσα μου δίδαξε, αλλά πιστεύω ότι πια είμαι ένας συνειδητοποιημένος πολιτικός, ώριμος, με πολύ διάθεση να προσφέρω. Οι πολίτες οι οποίοι θα προσέλθουν να ψηφίσουν, θα συνυπολογίσουν προφανώς και το επώνυμό μου, αλλά δεν αισθάνομαι σε καμία περίπτωση ότι αυτό είναι ανασταλτικός παράγοντας στην παρούσα συγκυρία».

Αναφορικά με τη σιγουριά που εκφράζει για τη νίκη του στις εκλογές, ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε:  «Είμαι σίγουρος για τον εαυτό μου. Δεν προεξοφλώ κανένα εκλογικό αποτέλεσμα και για αυτό και δεν κοιτάω τόσο πολύ τις δημοσκοπήσεις. Για μένα η κάθε δημοσκόπηση είναι η καθημερινή επαφή μου με τους πολίτες. Και αυτό το οποίο βλέπω, είναι ότι υπάρχει μία πραγματική επιθυμία για αλλαγή, με μία ολοένα και αυξανόμενη προσδοκία από μένα προσωπικά και από τη Νέα Δημοκρατία. Αυτό καταλαβαίνω, αυτό κρατώ από τη δικιά μου επαφή, από τις καλύτερες δημοσκοπήσεις που μπορώ να κάνω, που είναι οι βόλτες μου στις γειτονιές της Αθήνας και στην ελληνική Περιφέρεια. Από εκεί και πέρα δεν θα μπορούσα κυρία Στάη να μην είμαι σίγουρος για τον εαυτό μου, γιατί ξέρω πολύ καλά ότι την επόμενη μέρα μας περιμένει πάρα πολύ σκληρή δουλειά. Η ανάληψη αυτής της ευθύνης είναι βαριά. Ίσως επειδή έρχομαι από μία πολιτική οικογένεια, δεν δίνω τόσο μεγάλη σημασία, ούτε στη δόξα, ούτε στα officia, ούτε στη χλιδή της εξουσίας. Τα έχω ζήσει από μικρός, τα έχω αποκωδικοποιήσει. Είμαι στην πολιτική, μπήκα στην πολιτική για να κάνω τις ζωές των ανθρώπων καλύτερες. Μπήκα στην πολιτική γιατί μου αρέσει να λύνω περίπλοκα προβλήματα και παίρνω ικανοποίηση όταν βλέπω αποτέλεσμα σε αυτά τα οποία κάνω. Και για αυτό πιστεύω τελικά ότι θα με κρίνουν οι πολίτες. Και για αυτό πιστεύω τελικά ότι θα με αξιολογήσουν και εφόσον με εμπιστευθούν και με εκλέξουν επόμενο Πρωθυπουργό».

Σχετικά με το ερώτημα για την ημερομηνία των εκλογών, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, τόνισε: «αυτό το οποίο γνωρίζω όμως μετά βεβαιότητας, είναι ότι 26 Μαΐου έχουμε εκλογές. Το ξαναλέω. 26 Μαΐου έχουμε εκλογές. Ευρωεκλογές Περιφερειακές, Δημοτικές. Και η κάλπη των ευρωεκλογών θα είναι η πρώτη φορά μετά από 4 χρόνια που οι πολίτες θα μπορέσουν να εκφραστούν. Γιατί σκεφτείτε ότι λαχταρούν να εκφραστούν πολιτικά οι πολίτες. Και η ψήφος σε αυτήν κάλπη θα στείλει διάφορα μηνύματα. Θα είναι ένα μήνυμα αποδοκιμασίας στην κυβέρνηση, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι’ αυτό. Θα είναι ένα μήνυμα του ποιος μπορεί να οδηγήσει με ασφάλεια την Ελλάδα σε μια Ευρώπη που αλλάζει. Άρα, και οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές έχουν σημασία και οι θέσεις μας για την Ευρώπη έχουν σημασία. Και ναι, κυρία Στάη, θα είναι και μια γέφυρα για την επόμενη εθνική αναμέτρηση. Άρα, θα είναι μια ευκαιρία να μιλήσουμε όχι για το χθες, αυτό με ενδιαφέρει λίγο, αλλά για το αύριο αυτής της χώρας. Και εκεί πιστεύω ότι έχουμε πολλά να πούμε στους Έλληνες πολίτες».

Όσο για τον στόχο στις εκλογές, ο κ. Μητσοτάκης ήταν σαφής και ξεκάθαρος: «θέλω μια μεγάλη επιτυχία. Νομίζω, το βράδυ των εκλογών θα καταλάβουμε. Μια μεγάλη, μία ευρεία νίκη, η οποία θα σηματοδοτήσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ως προοπτική για κυβέρνηση έχει τελειώσει. Αλλά, ταυτόχρονα, θα είναι και μια ψήφος εμπιστοσύνης στη Νέα Δημοκρατία για την επόμενη μέρα. Δεν έχω αυταπάτες για την πολιτική σημασία αυτών των ευρωεκλογών. Όπως σας είπα πριν, έχουν ιδιαίτερη πολιτική σημασία, λαμβάνοντας υπόψιν ότι έρχονται σχεδόν 4 χρόνια μετά την τελευταία αναμέτρηση και λίγους μήνες πριν, ενδεχομένως και ταυτόχρονα με τις εθνικές εκλογές».