Κουρουμπλής: Θετικό το γεγονός ότι ο εναέριος χώρος των γειτόνων θα ελέγχεται από την Ελλάδα

Κουρουμπλής: Θετικό το γεγονός ότι ο εναέριος χώρος των γειτόνων θα ελέγχεται από την Ελλάδα

«Σε λίγο τον στρατό των Σκοπίων θα τον εκπαιδεύει ο δικός μας»

Τα «πιστεύω» του βάση της συμφωνίας εξέφρασε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής σχετικά με την εκπαίδευση του στρατού των Σκοπίων.

Συγκεκριμένα ο κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, αναφέρθηκε στη δρομολόγηση ενεργειών μέσω των οποίων ο Ελληνικός Στρατός θα εκπαιδεύει αυτόν των Σκοπίων μιλώντας στο «Θέμα 104,6» και σχολιάζοντας την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη γειτονική χώρα.

«Θα ήταν καλύτερο να τον ελέγχει η Τουρκία;» απάντησε ο κ. Κουρουμπλής σχετικά με την κριτική που ασκείται στην κυβέρνηση για τις κινήσεις της ενώ χαρακτήρισε πολύ θετικό το γεγονός ότι ο εναέριος χώρος των γειτόνων θα ελέγχεται από την Ελλάδα.

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως «σε λίγο τον στρατός τους θα τον εκπαιδεύει ο δικός μας στρατός» και πρόσθεσε πως: «Η Ελλάδα διεισδύσει με ειρηνικό τρόπο σε ένα χώρο και την καθιστά ισχυρότερο παράγοντα στα Βαλκάνια», είπε ο πρώην υπουργός.

Σε ερώτηση για το εάν έχει συμφωνηθεί ο Ελληνικός Στρατός να εκπαιδεύει τον στρατό των Σκοπίων, απάντησε πιο συγκεκριμένα ότι «εγώ σας λέω αυτά που πιστεύω με βάση τη συμφωνία».