Ένας Ολυμπιονίκης υποψήφιος με τον συνδυασμό του Γιάννη Σγουρού

Ένας Ολυμπιονίκης υποψήφιος με τον συνδυασμό του Γιάννη Σγουρού

Ο δύο φορές ολυμπιονίκης Πέτρος Γαλακτόπουλος την «Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής»

Ακόμη ένας άνθρωπος του αθλητισμού εντάχθηκε στην παράταξη «Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής» του Γιάννη Σγουρού. Ο λόγος για τον δύο φορές ολυμπιονίκη στο άθλημα της ελληνορωμαϊκής πάλης, Πέτρο Γαλακτόπουλο.

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1945, υπήρξε πρωταθλητής Ελλάδος το 1965 και πρωταθλητής Βαλκανίων και Ευρώπης το 1972. Στους Ολυμπιακούς αγώνες του 1968, στο Μεξικό, κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο, ενώ το 1972 στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μονάχου κέρδισε το αργυρό μετάλλιο, καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση στο βάθρο. Στη συνέχεια, υπήρξε ομοσπονδιακός προπονητής στην εθνική ομάδα της ελληνορωμαϊκής πάλης, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του ΟΑΚΑ και πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Φιλάθλων Πάλης (ΕΟΦΠ).

Ο Πέτρος Γαλακτόπουλος δέχθηκε να συμμετέχει στη παράταξη του Γιάννη Σγουρού, «ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων, εκτιμώντας την προσπάθειά του για βελτίωση της διοίκησης στην περιφέρεια της Αθήνας», καθώς θεωρεί τον κύριο Σγουρό ως «έναν ιδιαίτερα ηθικό και ειλικρινή άνθρωπο, με τεράστια εμπειρία και γνώση, υψηλά ιδανικά και αγάπη για την περιφέρεια».

Στόχος του κ. Γαλακτόπουλου στις περιφερειακές εκλογές, όπως ο ίδιος ανέφερε, είναι «αφενός ένα καλύτερο αύριο για τους πολίτες της Αττικής, αφετέρου η στροφή της νεολαίας προς τον αθλητισμό».

Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικές ημέρες είχε ανακοινωθεί η υποψηφιότητα με την παράταξη του κ. Σγουρού και του βετεράνου ποδοσφαιριστή, Τότη Φυλακούρη.