Το Ποτάμι: Κουτοπόνηρη πολιτική α λα καρτ της ΝΔ ενόψει εκλογών

Το Ποτάμι: Κουτοπόνηρη πολιτική α λα καρτ της ΝΔ ενόψει εκλογών

Για αλλοπρόσαλη πολιτική σε ανατολική Μεσόγειο και Βαλκάνια κάνει λόγο η Σεβαστουπόλεως

Για «κουτοπόνηρη πολιτική που έχει χρησιμοποιηθεί στο πρόσφατο παρελθόν από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ με ολέθρια αποτελέσματα για τη χώρα» με φόντο τις εκλογές, κατηγορεί τη ΝΔ σε ανακοίνωσή του Το Ποτάμι.

Η Σεβαστουπόλεως κάνει λόγο για «ακροδεξιούς της ΝΔ» και αναφέρεται προσωπικά στον κ. Σταμάτη, ο οποίος όπως αναφέρει «για πολλοστή φορά επιτίθεται στο Ποτάμι με τα επιχειρήματα της εθνικιστικής ακροδεξιάς, αδυνατώντας να συνειδητοποιήσει, ότι προσφέρει κακές υπηρεσίες στον αρχηγό του (εννοούμε τον κ.Μητσοτάκη και όχι τον κ.Σαμαρά) αλλά και την ίδια την πατρίδα».

Το Ποτάμι προσθέτει, ότι «αρκετά στελέχη της ΝΔ προσπαθούν να ξεχάσουν την εθνικιστική ρητορική -ειδικά εν όψει και των ευρωεκλογών– ευελπιστώντας ότι το ίδιο θα κάνουν και οι εταίροι μας στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Όλοι αυτοί δηλαδή, που εμβρόντητοι είδαν τη ΝΔ να πολεμάει λυσσαλέα, τόσο τη συμφωνία των Πρεσπών, όσο και την επέκταση του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια! Ακραίες επιλογές που έχουν τραυματίσει την αξιοπιστία της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και του ίδιου του κ. Μητσοτάκη στην Ευρώπη και τους δυτικούς συμμάχους μας».

«Εκτός» συνεχίζει η Σεβαστουπόλεως «αν η ΝΔ έχει προσχωρήσει ολοκληρωτικά στο δόγμα ότι η χώρα μας μπορεί να είναι α λα καρτ Δυτική. Στην Ανατολική Μεσόγειο σύμμαχοι με το ΝΑΤΟ, στα Βαλκάνια αντίπαλοι με το ΝΑΤΟ. Στην κατανομή των κονδυλίων σύμμαχοι με την ΕΕ, στη στρατηγική επιλογή της διεύρυνσης στα Δυτικά Βαλκάνια αντίπαλοι με την ΕΕ». Καταλήγει δε, υπογραμμίζοντας, ότι πρόκειται για «κουτοπόνηρη τακτική που έχει χρησιμοποιηθεί στο πρόσφατο παρελθόν από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ με ολέθρια αποτελέσματα για τη χώρα».