Σπίρτζης: Πολιτική Μαυρογιαλούρου από τη ΝΔ

Σπίρτζης: Πολιτική Μαυρογιαλούρου από τη ΝΔ

Απάντηση του υπουργού Μεταφορών και Υποδομών στην επίθεση εναντίον του τού Κώστα Καραμανλή

Επίθεση στη ΝΔ και προσωπικά στον τομεάρχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κώστα Καραμανλή εξαπολύει ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, με αφορμή δήλωση του πρώτου, ότι ο δεύτερος «ισχυρίστηκε ότι ήδη υλοποιούνται έργα, που βρίσκονται μόνο στα χαρτιά ή ακόμα χειρότερα, μόνο στη φαντασία του».

Απαντώντας ο κ. Σπίρτζης, κάλεσε τον κ. Καραμανλή «να τηλεφωνήσει στον κ. Σουφλιά και να του πει, για ποιους λόγους δεν έβγαλε μαζί με τις άλλες παραχωρήσεις των αυτοκινητοδρόμων, τον Ελευσίνα-Θήβα-Υλίκη, που ήταν στον σχεδιασμό της τότε κυβέρνησης Καραμανλή, μπας και ενημερώσει την σημερινή ηγεσία της ΝΔ, για το ποια έργα μπορούν να υλοποιηθούν».

Συνεχίζει δε προτείνοντας στον τομεάρχη της ΝΔ «να εξετάσουν τη σύνδεση της Ελευσίνας με την Οινόη, που είναι ένας διαγώνιος δρόμος, πολύ χαμηλότερου κόστους, που θα μπορεί να υλοποιηθεί και παροτρύνω την ΝΔ να εγκαταλείψουν την πολιτική του Μαυρογιαλούρου και την εξυπηρέτηση του μεγάλου κόστους των έργων και την εξυπηρέτηση των εργολάβων».

Αναφερόμενος δε στο Μετρό της Θεσσαλονίκης, υπενθυμίζει, ότι «το 2015 παραλάβαμε το έργο 5 χρόνια σταματημένο, με υλοποίηση στο 30% και με αποζημιώσεις διεκδικούμενες του εργολάβου, 1,15 δισ. ευρώ για το 30% του έργου, όταν όλο το έργο ήταν συμβασιοποιημένο με συνολικό τίμημα 900 εκατ. ευρώ».

Τονίζει ακόμη, ότι «η επέκταση στην Καλαμαριά ολοκληρώνεται και τις επόμενες μέρες βγαίνουν οι διαγωνισμοί για τις πρόδρομες εργασίες για την επέκταση για τις δυτικές συνοικίες».

Παρακαλούμε περιμένετε ...