Στην Κέρκυρα για επίσημη επίσκεψη ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στην Κέρκυρα για επίσημη επίσκεψη ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Πρώτος σταθμός της επίσκεψης του το Κέντρο Ειδικής Αγωγής «Μέλισσα»

Στην Κέρκυρα έφτασε λίγα λεπτά μετά τις 09.00 ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τον, Κερκυραίο, πρώην υπουργό Νίκο Δένδια και τον γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρη Αυγενάκη.

Τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο «Ιωάννης Καποδίστριας», η υποψήφια περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα -Τσαγκαροπούλου, υποψήφιοι δήμαρχοι της Κέρκυρας, ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και εκ νέου υποψήφιος Στέφανος Γκίκας, μέλη και στελέχη του κόμματος.

Πρώτος σταθμός της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στο νησί, ήταν το Κέντρο Ειδικής Αγωγής «Μέλισσα», όπου ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αφού είδε από κοντά τις εγκαταστάσεις του κέντρου, ενημερώθηκε από τον πρόεδρο της «Μέλισσας», Σπύρο Ζουμπουλίδη, για τις ενέργειες του Συλλόγου, που έγιναν από το 1983 που ιδρύθηκε μέχρι και σήμερα, καθώς επίσης και για τις ανάγκες του Συλλόγου «Μέλισσας» προκειμένου να βελτιωθούν οι συνθήκες ζωής, εκπαίδευσης και υποστήριξης των Ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους.

Στο πλαίσιο των επαφών του στο νησί είδε και τον πρόεδρο του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ταξί Κέρκυρας, Νίκο Καψοκαβάδη.

Κατά τη συνάντηση, που έγινε σε γνωστό καφέ της πόλης, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, συνοδευόμενος από τον βουλευτή της Νίκο Δένδια, τον γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρη Αυγενάκη, την υποψήφιο περιφεφερειάρχη Ρόδη Κράτσα, τον πρώην βουλευτή Στέφανο Γκίκα, την υποψήφια βουλευτή Μαριλένα Μάστορα, τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Γιάννη Κοντό, μίλησε με τους επαγγελματίες ιδιοκτήτες ταξί και ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος.

Στο διάλογο που που είχε με τους επαγγελματίες οδηγούς, σύμφωνα με ενημερωτικό σημείωμα της ΝΔ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης άκουσε τις ανησυχίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και εστιάζονται στην υψηλή φορολογία, την πτώση του τζίρου και τον ανταγωνισμό από πλατφόρμες όπως η Uber, που δεν λειτουργεί όπως είπαν με τους ίδιους κανόνες και ελέγχους από τις αρμόδιες αρχές. Ο κ. Μητσοτάκης, όπως επισημαίνεται στην ίδια ενημέρωση, τόνισε ότι με ευθύνη της κυβέρνησης «η Uber δεν υπόκειται σε σωστό ρυθμιστικό πλαίσιο» και εξήγησε στους επαγγελματίες οδηγούς ότι υπάρχει παραπληροφόρηση για τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας στο συγκεκριμένο θέμα, την οποία κάποιοι διακινούν στον κλάδο τους. «Εμείς συμφωνούμε μόνον με τις πλατφόρμες που λειτουργούν με αδειοδοτημένα ταξί και όχι με αυτές που λειτουργούν ανεξέλεγκτα» είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Το να διαφωνείτε με κάποια πολιτική μας είναι σεβαστό, αλλά είναι άδικο να διακινείται κάτι που δεν έχουμε ποτέ πει ότι θα κάνουμε».

Στο πλαίσιο αυτό, πάντα σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι τα συνεργατικά σχήματα που λειτουργούν με το κατάλληλο θεσμικό πλαίσιο διευκολύνουν και τον πελάτη αλλά και ενισχύουν τις υπηρεσίες που προσφέρουν τα ταξί. Στη συζήτηση που έγινε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε ότι «ο κλάδος των ταξί είναι πολύ σημαντικός για την περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού» και διαβεβαίωσε τους οδηγούς ότι δέσμευση της επόμενης κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας είναι να υπάρχει πάντα ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας για την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων του κλάδου.