Τριμερής παρουσία του ΥΠΕΞ και του υφυπουργού Ενεργειακών Πόρων των ΗΠΑ

Τριμερής παρουσία του ΥΠΕΞ και του υφυπουργού Ενεργειακών Πόρων των ΗΠΑ

Ο Μάικ Πομπέο τόνισε, ότι Ελλάδα, Κύπρος και Ισραήλ είναι εταίροι στο τομέα της ενέργειας

Σε εξέλιξη βρίσκεται η Τριμερής Σύνοδος Κορυφής Ελλάδας-Κύπρου–Ισραήλ στην Ιερουσαλήμ, παρουσία του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέο και του υφυπουργού Ενεργειακών Πόρων των ΗΠΑ, Φρανκ Φάνον, επιβεβαιώνοντας την τεράστια σημασία που δίνει η Ουάσιγκτον στην ενεργειακή συνεργασία και όχι μόνο των τριών χωρών της Ανατολικής Μεσογείου.

Το θέμα της ασφάλειας της Ανατολικής Μεσογείου, γενικότερα, και της ενεργειακής ασφάλειας, ειδικότερα, αλλά και οι περιφερειακές εξελίξεις θα είναι τα κυρίαρχα θέματα στην ατζέντα της Συνόδου. Ιδιαίτερη βαρύτητα θα έχουν οι συζητήσεις για συνεργασία στον ενεργειακό τομέα, υπό το φως των σημαντικών αλλαγών στον ενεργειακό χάρτη της περιοχής, στις οποίες Κύπρος και Ελλάδα διαδραματίζουν πλέον σημαντικό ρόλο, όπως επισημαίνει σε ανταπόκρισή του από τα Ιεροσόλυμα το sigmalive.gr.

Χαιρετίζοντας τη Σύνοδο, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός καλωσόρισε τους ηγέτες και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εμπλοκή ΗΠΑ στα ενεργειακά. Από την πλευρά του ο Μάικ Πομπέο ανέφερε, ότι Ισραήλ, Κύπρος και Ελλάδα είναι εταίροι στον τομέα της ενέργειας στην Ανατολική Μεσόγειο. Νίκος Αναστασιάδης και Αλέξης Τσίπρας εκθείασαν την παρουσία ΗΠΑ στην ιστορική αυτή Σύνοδο.