Νέα συνοριακή δίοδος Ελλάδας-Σκοπίων

Νέα συνοριακή δίοδος Ελλάδας-Σκοπίων

Τη συμφωνία υπέγραψαν η Σία Αναγνωστοπούλου με τον Νίκολα Ντιμιτρόφ

Συμφωνία για τη διάνοιξη συνοριακής διόδου Λαιμός-Μάρκοβα Νόγκα στην περιοχή των Πρεσπών, υπέγραψαν σήμερα η αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Σία Αναγνωστοπούλου και ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων Νίκολα Ντιμιτρόφ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της γειτονικής χώρας, η συμφωνία αυτή είναι η πρώτη που υπογράφεται στη βάση των προβλέψεων της Συμφωνίας των Πρεσπών και η οποία αναμένεται να συμβάλει στην επιπλέον ανάπτυξη των σχέσεων, στην εντατικοποίηση της επικοινωνίας και στη συνολική ανάπτυξη της περιοχής των Πρεσπών.

Ο Νίκολα Ντιμιτρόφ σχολίασε σχετικά σε ανάρτησή του στο Twitter: «Καλώσορίζουμε την Σία Αναγνωστοπούλου στην πρώτη επίσκεψή της στο εξωτερικό ως αναπληρώτρια υπουργό Εξωτερικών. Μπροστά μας ξεδιπλώνονται τεράστιες δυνατότητες και προοπτικές στις σχέσεις Βόρειας Μακεδονίας-ελλάδας. Πρώτο βήμα: Η υπογραφή της Συμφωνίας για τη διέλευση των συνόρων στις Πρέσπες. Αρχίζουμε να αφαιρούμε όλα τα εμπόδια και να ανοίγουμε τις πόρτες για τις επόμενες γενιές».