Πολάκης: Το δάνειο το πήρα γιατί ζορίζομαι

Πολάκης: Το δάνειο το πήρα γιατί ζορίζομαι

«Εγώ γι' αυτό το δάνειο έβαλα υποθήκη το σπίτι μου, αλλά αυτοί έβαλαν υποθήκη τα σπίτια όλων των Ελλήνων»

«Εγώ γι' αυτό το δάνειο έβαλα υποθήκη το σπίτι μου, αλλά αυτοί έβαλαν υποθήκη τα σπίτια όλων των Ελλήνων και οδήγησαν τις τράπεζες σε ανακεφαλαιοποιήσεις» τονίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Documento ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης και προσθέτει γι΄αυτό και είπα στον κ. Στουρνάρα«ότι στο πλαίσιο του ανεξάρτητου και θεσμικού του ρόλου θα πρέπει να ελέγξει και όλα αυτά τα δάνεια, γιατί αλλιώς δίνει την εικόνα ότι αποτελεί οργανικό στοιχείο της επίθεσης εναντίον μου».

Υποστήριξε ότι «παραλάβαμε ένα σύστημα υγείας που χρώσταγε περίπου 930 εκατ. ευρώ και φέτος έχει 300 εκατ. ευρώ θετικό ταμειακό πλεόνασμα. Παραλάβαμε ένα σύστημα που είχε αποστελεχωθεί και σε τρία χρόνια έχουν αναλάβει υπηρεσία πάνω από 18.000 άνθρωποι και είναι στα σκαριά να αναλάβουν άλλοι 5.500».

Ο κ. Πολάκης επισημαίνει ότι «το σύστημα που ταϊστηκε χοντρά από το ΚΕΕΛΠΝΟ όλα τα προηγούμενα χρόνια και εξαιτίας του οποίου διακινήθηκε μαύρο πολιτικό χρήμα μέσα από τα ΜΜΕ με έχει απέναντι», ενώ εξηγώντας τους λόγους που πήρε το δάνειο υπογραμμίζει «το δάνειο το πήρα γιατί ζορίζομαι. Γιατί σήμερα βγάζω λιγότερα χρήματα από όσα έβγαζα ως γιατρός-χειρουργός και πριν το 2010» και προσθέτει «νομίζετε ότι δεν θα μπορούσα να ζητήσω διευκολύνσεις από διάφορους των οποίων η κερδοφορία εξαρτάται και από τις υπουργικές αποφάσεις; Δεν μπορώ και δεν θέλω να το κάνω, γιατί οι υπουργικές αποφάσεις που υπογράφω είναι προς όφελος των ανθρώπων και του δημοσίου».

2
σχόλια
 1. avatar Παντελής

  οι δανειολήπτες τους ενοχλούν ΌΧΙ οι κλέφτες, με αυτή την συμπεριφορά των διοικούντων του χρήματος σε προκαλούν για να γίνεις απατεώνας ???

 2. avatar Nikos Georgaras.

  "Μη τση μύτη μου, Κύριε"! λένε οι Κτητικοί και με το δίκιο τους.
  Ο άνθρωπος, ο Γιατρός Π. Πολάκης εννοώ, έκανε το σωστό με τον ορισμό της 'οικονομικής ανάπτυξης', δηλαδή, διαθέτομεν χρήματα στην οικονομία -αν έχομε ολόκληρο το ποσό ή δανιζόμαστε το υπόλοιπο που μας λείπει - για να δώσομε δουλειές στην οικονομία και ν' αρχήσει η ανάπτυξη. Οι μεγάλες επενδύσεις απασχολούν μόνο ένα μικρό αριθμό εργαζομένων, σε αναπτυγμένα κράτη γύρω στο 10% της εργαζόμενης τάξης. Το υπόλοιπο το απασχολούν οι μικρές οικογενειακές ή βιοτεχνικές επιχειρήσεις με ένα ή περισότερους/ες απασχολούμενους/νες.

  Ξεσηκώθηκαν όλες οι "Λερναίες Ύδρες" της Ελληνικής Δημοσιογραφίας να τον δαγκώσουν ή καλύτερα να τον καταπιούν αν μπορέσουν.

  Δεν είναι όμως οι πολιτικοί λόγοι που με απασχολούν -δεν πολιτεύομαι ούτε ψηφίζω, πέτασα όλο τον βίο μου στη Διασπορά - αλλά ιστορικοί.

  Ο διχασμός και οι ακραίες πολιτικές επί Λ. Βενιζέλου μας στοίχισαν τη Σμύρνη και την Ελλάδα των "Τριών Θαλασσών". Οι ακραίες και παράλογες πολιτικές και πράξεις των "δοκτατορίσκων της Χούντας" καταδίκασαν την Κύπρο και τον λαό της σε ένα αιώνιο μαρτύριο -ευτυχώς με την παρεμβαση της Διασποράς δεν ξαναγύρισε ολόκληρη στον Τούρκικο Ζυγό.

  Και τώρα με τρομάζει η σκέψη με τον ίδιο ΔΙΧΑΣΜΟ και τις ακραίες σκέψεις μη χάσομε τα Δωδεκάνησα και μερικά νησιά του Αιγαίου, ή ακόμη τη Θεσσαλονίκη με την Μακεδονία και την Θράκη.

Παρακαλούμε περιμένετε ...