Τι απαντά το Μαξίμου για την «μακεδονική μειονότητα»

Τι απαντά το Μαξίμου για την «μακεδονική μειονότητα»

«Ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ είναι ανίδεοι και εθνικά επικίνδυνοι»

«Ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ αποφάσισαν για ακόμη μία φορά να γίνουν ακραίοι προπαγανδιστές απαράδεκτων και ανυπόστατων ισχυρισμών, επιβεβαιώνοντας ότι δεν είναι μόνο ανίδεοι, αλλά και εθνικά επικίνδυνοι» αναφέρει σε γραπτή του ανακοίνωση το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού για την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας στο δημοσίευμα του BBC που κάνει λόγο για «μακεδονική μειονότητα». 

«Αρχικά, ο κ. Μητσοτάκης ισχυρίστηκε στο Politico ότι βλέπει "αποσχιστικές τάσεις στη βόρεια Ελλάδα". Στη συνέχεια είπε στην Άγγελα Μέρκελ πως "δεν θα επιτρέψει την καταλανοποίηση της βόρειας Ελλάδας", συγκρίνοντας δηλαδή τη βόρεια Ελλάδα με την Καταλονία που έχει διαφορετική γλώσσα, διαχωριστό εθνοτικό αυτοπροσδιορισμό από τους κατοίκους της και ιστορικά αποσχιστικές τάσεις από την Ισπανία. Και όσες φορές τον έχει καλέσει ο Πρωθυπουργός να διαψεύσει, ο κ. Μητσοτάκης δεν το έχει τολμήσει» συνεχίζει η ανακοίνωση.

«Όπως έχει τονίσει σε όλες τις τοποθετήσεις του ο κ. πρωθυπουργός, η Συμφωνία των Πρεσπών, κατοχυρώνει με τον πλέον επίσημο και διεθνώς δεσμευτικό τρόπο ότι δεν υφίσταται ζήτημα "μειονότητας". Η ίδια η γειτονική χώρα έχει δια του κυβερνητικού της εκπροσώπου (5/12/2018) τονίσει ότι "ως χώρα που επιδιώκει να ενταχθεί στην ΕΕ" και ως χώρα που "σέβεται το άρθρο 4(3) της Συμφωνίας των Πρεσπών... δεσμεύεται να μην αναμειγνύεται στις εσωτερικές υποθέσεις της Ελλάδας, περιλαμβανομένης της υπεράσπισης των δικαιωμάτων προσώπων που δεν είναι πολίτες της" προσθέτοντας ότι "το ζήτημα τού ποιες γλώσσες διδάσκονται στην Ελλάδα είναι ένα θέμα εσωτερικής πολιτικής και εσωτερική υπόθεση της Ελλάδας"», επισημαίνει η ανακοίνωση.

«Με δυο λόγια η Συμφωνία των Πρεσπών κλείνει οριστικά το ζήτημα ύπαρξης δήθεν μειονότητας και οι γείτονές μας όχι μόνο το συνυπογράφουν αλλά και το αποδέχονται ρητά στις δηλώσεις τους. Την ίδια στιγμή όμως ο κ. Μητσοτάκης επιμένει, κυριευμένος από αντιπολιτευτική τύφλωση, να επιχειρεί να ξανανοίξει όσα η κυβέρνηση με τη Συμφωνία των Πρεσπών έκλεισε οριστικά» σημειώνεται.

Και η ανακοινώσει καταλήγει τονίζοντας: «Και αντί να εγκαλέσει όσους, όπως το BBC, επιχειρούν να εγείρουν ανύπαρκτα θέματα, συντάσσεται μαζί τους. Αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι δεν είναι απλά κατώτερος των περιστάσεων αλλά και εθνικά επιζήμιος».

1
σχόλιο
  1. avatar Tnd

    δηλαδη εμεις! περιμεναμε την συμφωνια των πρεσπων για να κατοχυρωση ( οτι δεν υφισταται ζητημα μειονοτητας )!!! μιλαμε για σλαυους που ηρθαν 700 χρονια μετα τον μεγα αλεξανδρο αναμφισβητητο ελληνα απο την μακεδονια εξ ου και η ελληνικη αυτοκρατορια γεγονος αναμφισβητητο παγκοσμιος απο οταν συνεβη, επιτελους ποιος μιλαει την μακεδονικη γλωσσα ;; αν μιλανε την ελληνικη μιλανε και την μακεδονικη που δεν ειναι αλλη απο την ελληνικη με λιγα λογια μακεδονικη γλωσσα εκτος την ελληνικη ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ..... ΟΠΟΙΟΣ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕς ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΗ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΚΤΕΙΘΕΤΕ ΠΡΟΔΟΤΙΚΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ ΕΜΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Παρακαλούμε περιμένετε ...