Πολάκης: Να μην πετάει τη μπάλα στην εξέδρα ο Στουρνάρας

Πολάκης: Να μην πετάει τη μπάλα στην εξέδρα ο Στουρνάρας

Ο αν. υπουργός Υγείας διέψευσε ότι ηχογράφησε την τηλεφωνική του επικοινωνία με τον διοικητή της ΤτΕ

«Δεν ηχογραφώ κανέναν εγώ, ό,τι έχω να πω, το λέω καθαρά και ξάστερα και μπροστά» είπε σήμερα από το βήμα της Βουλής ο Παύλος Πολάκης, απαντώντας στο σφοδρό κατηγορώ της αντιπολίτευσης, ότι υπέκλεψε συνομιλία με τον κεντρικό τραπεζίτη παραβιάζοντας τον νόμο.

Απέδωσε δε στον Γιάννη Στουρνάρα «επιχείρηση σπίλωσης εναντίον του» επειδή συνέβαλε στην αποκάλυψη του σκανδάλου Novartis και του σκανδάλου ΚΕΕΛΠΝΟ. Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας πήρε τον λόγο στην Ολομέλεια, μετά και τη δήλωση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, αλλά και τα όσα δημοσιεύτηκαν σχετικώς με το δάνειό του 100.000 ευρώ από την Τράπεζα Αττικής και όσα ακούστηκαν από νωρίς στην Ολομέλεια για παραβίαση του νόμου εκ μέρους του «αφού ηχογράφησε συνομιλία του με τον κ. Στουρνάρα», για να απαντήσει.

Ο κ. Πολάκης, ανέφερε ότι δεν ηχογράφησε τη συνομιλία του με τον κ. Στουρνάρα προσθέτοντας πως «έχει γερό μνημονικό και θυμάται τι είπε 25 χρόνια πριν». Επιβεβαίωσε το δημοσίευμα για το διάλογό του με τον κεντρικό τραπεζίτη, ενώ είπε, ότι είναι «γελοιότητα το να στρέφεται το ενδιαφέρον στα περί δήθεν κακουργηματικής πράξης» και κάλεσε τον κ. Στουρνάρα να πει, αν διαψεύδει το περιεχόμενο της συνομιλίας τους και «να μην πετάει την μπάλα στην εξέδρα».

Στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας απάντησαν ο Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ΝΔ, ενώ ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου από τη ΔΗΣΥ τον κάλεσε να παραιτηθεί ή «να διαγράψει αυτά που έλεγε χθες». Με αιχμή τις αναφορές του κ. Πολάκη σε offshore δάνεια από εφοπλιστή στην εταιρεία της Μαρέβα Μητσοτάκη, παρενέβη από την έδρα ο Νικήτας Κακλαμάνης, κάλεσε τον κ. Πολάκη να φέρει στη Βουλή στοιχεία, για τα όσα λέει, «ιδίως για ανθρώπους που δεν μπορούν να υπερασπιστούν τον εαυτό τους, όταν το λέει» και είπε πως και άλλη φορά του έχει ζητηθεί και δεν έχει φέρει ποτέ κανένα στοιχείο.