Παπαδημούλης: Οι προσεχείς ευρωεκλογές είναι οι πιο κρίσιμες για το μέλλον της ΕΕ

Παπαδημούλης: Οι προσεχείς ευρωεκλογές είναι οι πιο κρίσιμες για το μέλλον της ΕΕ

«Όλοι μοιραζόμαστε κοινές αξίες στα κοινωνικά ζητήματα»

«Οι προσεχείς ευρωπαϊκές εκλογές της 26ης Μαΐου του 2019 μπορούν να θεωρηθούν ως οι πιο κρίσιμες για το μέλλον της ΕΕ», τονίζει ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, σε άρθρο του στο γαλλικό δίκτυο ενημέρωσης «Mediapart», αναφερόμενος στη συγκρότηση ενός προοδευτικού μετώπου.

Ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι η Ευρωζώνη «υποφέρει από τις πολιτικές λιτότητας τα τελευταία δέκα χρόνια, και με τις προβλέψεις της Κομισιόν να δείχνουν μια μάλλον θολή εικόνα όσον αφορά τον προβλεπόμενο ρυθμό ανάπτυξης για το 2019, οι Ευρωπαίοι πολίτες τείνουν να αναπτύσσουν μια μάλλον ευρωσκεπτικιστική προσέγγιση ενόψει ευρωεκλογών».

Ο κ. Παπαδημούλης σημειώνει ότι «η άνοδος της ακροδεξιάς έχει επηρεάσει μια μεγάλη ομάδα κρατών-μελών» και τονίζει ότι «οι προοδευτικές δυνάμεις εργαζόμαστε σε αυτή την κατεύθυνση ενάντια στις νεοφιλελεύθερες και ακροδεξιές δυνάμεις, που το μόνο που καταφέρνουν είναι να ενισχύουν τις διαλυτικές τάσεις στην ΕΕ και να πυροδοτούν συγκρούσεις και μίσος στους κόλπους των κοινωνιών».

Επίσης, αναφέρει ότι η Συμφωνία των Πρεσπών «συσπείρωσε τις προοδευτικές δυνάμεις στην ελληνική πολιτική σκηνή, ενώ σταδιακά μεταβάλλει τις εσωτερικές πολιτικές ισορροπίες και στέλνει ένα σαφές μήνυμα ενότητας στις ευρωπαϊκές κοινωνίες».

Τέλος, εξήρε το έργο της «Προοδευτικής Συμμαχίας» στο Ευρωκοινοβούλιο, σημειώνοντας πως έχουν γίνει σημαντικά βήματα και εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι θα γίνουν «ακόμη περισσότερα, έχοντας τη στήριξη από ευρύτερες κοινωνικές ομάδες».

«Όλοι μοιραζόμαστε κοινές αξίες στα κοινωνικά ζητήματα και επιδιώκουμε να οικοδομήσουμε μια νέα πλειοψηφία στη σύνθεση του επόμενου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» τόνισε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.